Κατηγορίες Ρωσίας για εμπλοκή του προέδρου Ερντογαν και της οικογένειάς του σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.

images Turkey ISIS Oil MAP Russia    565eebf7c36188094e8b45b9

Το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογαν και την οικογένειά του ότι διεξάγουν παράνομα εμπόριο πετρελαίου με τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, από εγκαταστάσεις τους στη Συρία.
Οπως μετέδωσε το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας έχει φωτογραφίες βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Υποστήριξε επίσης ότι τα έσοδα του πετρελαίου, από πετρελαιοπηγές, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Τζιχαντιστών, χρησιμοποιούνται όχι μόνο για ενίσχυση της ηγεσίας της Τουρκίας, αλλά και για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

images Anatoly Antonof Russi Defence   αρχείο λήψης
Ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία ότι η Τουρκία κλέβει καύσιμα από τους γείτονές της.
Αποκάλυψε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία κερδίζουν περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια από την παράνομη πώληση πετρελαίου, τα οποία δαπανούν για να πληρώνουν μαχητές από όλον τον κόσμο και να τους προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά.
Αποκάλυψε, εξάλλου, ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα, που καταναλώνει το περισσότερο πετρέλαιο, το οποίο προέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ.

images Turkey ISIS Ports Oil    CVOEvATUsAAqc35
Ο Ανατόλι Αντόνοφ ισχυρίστηκε ότι με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην παράνομη αυτή επιχείρηση εμπλέκονται ο πρόεδρος Ερντογαν και η οικογένειά του.
Οπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε ευθέως την Τουρκική κυβέρνηση ότι στην προσπάθειά της να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στα εδάφη, που τελούν υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, έδωσε εντολή για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού Σουχόϊ -24.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας παρουσίασε φωτογραφίες που λέγεται ότι καταγράφουν την πορεία των βυτιοφόρων, τα οποία μεταφέρουν πετρέλαιο στα σύνοροα Συρίας-Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τες αδιάψευστα στοιχεία.
Εκπρόσωπος του Επιτελείου δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις κεντρικές οδοί μέσω των οποίων το πετρέλαιο διοχετεύεται στην Τουρκία, εκ των οποίων η δυτική κατευθύνεται στα Τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο, η βόρεια στα διυλιστήρια Πάτμα και η ανατολική στο σημείο μεταφοράς Καζρί.

images Shot Down Turkey Russia   images
Ο Ρώσος υφυπουργός Αμυνας, μιλώντας τους δημοσιογράφους, μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών είπε ότι θα υπάρξουν ισχυρισμοί πως οι φωτογραφίες είναι ψευδείς.
Αν δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, πρόσθεσε, η Τουρκία θα πρέπει να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στις περιοχές, που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες.

images Erdogan NEW Alone     aa_picture_20141103_3692468_high-jpg20141104134845
Ο Ταγίπ Ερντογαν, σχολιάζοντας τις κατηγορίες, δήλωσε ότι αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνησή του έχει εμπορικές σχέσεις με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για την αγορά πετρελαίου τότε θα παραιτηθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε, θα πρέπει να παραιτηθούν εκείνοι, που διατύπωσαν τις κατηγορίες ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.
χώρα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>