Νέες μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου, στο Αιγαίο, από Τουρκικά μαχητικά.1707 παραβιάσεις κατά τους έντεκα μήνες του 2015.

images Aegean MAP  αρχείο λήψηςimages Turkish F-16  αρχείο λήψης

Τουρκικά Εφ-16 προχώρησαν σήμερα σε νέες μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, σχηματισμός έξι Τουρκικών μαχητικών, Εφ-16, εισήλθε παράνομα στις τρεις το απόγευμα στο FIR Αθηνών μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.
Τέσσερα Εφ-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το νησί Φούρνοι σε ύψος τεσσάρων χιλιάδων ποδών και δύο Εφ-16 υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα οκτώμισυ χιλιάδες διακόσια πόδια αντιστοίχως και πάνω από το Αγαθονήσι στα οκτώ χιλιάδες εκατόν πόδια.
Οι παραβιάσεις διήρκεσαν περίπου τριάντα λεπτά.

images Aegean Furni MAP  images
Σε ανακοίνωση, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι τα τέσσερα Τουρκικά μαχητικά εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις τρεις και είκοσι-οκτώ και τα άλλα δύο στις τρεις και τριάντα, νοτίως της Σάμου.
Ολα τα Τουρκικά Εφ-16, προστίθεται, αναγνωρίστηκαν αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.Σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μόνον στις είκοσι-τέσσερις περασμένου μηνός, όταν η Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό μαχητικό Σουχόϊ -24 στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου.

images F16   images

Οι σημερινές παραβιάσεις σημειώθηκαν δύο μόλις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας κατά την οποία συμφωνήθηκε η αναθέρμανση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και το άνοιγμα του κεφαλαίου 17 στις δεκατέσσερις τρέχοντος μηνός.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2015, σημειώθηκαν 1707 παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου από 1279 Τουρκικά μαχητικά, από τα οποία 133 ήταν οπλισμένα.Σημειώθηκαν επίσης 75 εμπλοκές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *