Αντιπυραυλικά συστήματα Ες-400, αναπτύσσει η Ρωσία στην αεροπορική της βάση στη Συρία, μετά την κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία.

images Russian Defence Minister   imagesimages Russia S-400 System  αρχείο λήψης

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέϊ Σόϊγκου, δήλωσε ότι η χώρα του θα αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα Ες-400, στην αεροπορική της βάση στη Λατάκεια της Συρίας, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία Ρωσικού μαχητικού Σουχόϊ-24.
Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Ρωσία, εξάλλου, ανέπτυξε ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά της πλοία, κοντά στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας μετά την κατάρριψη του Σουχόϊ.
Το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ρία Νόβοστι, μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Σεργκέϊ Ρουντσκόϊ, δήλωσε ότι τα Ρωσικά βομβαρδιστικά θα υποστηρίζονται από αντιαεροπορικά συστήματα του πολεμικού ναυτικού και θα δίδεται αμέσως απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή.

images Russia Moskva Warship   images
Το πολεμικό σκάφος ”Μόσκβα”, ένα από τα δύο μεγαλύτερα πολεμικά του Ρωσικού Ναυτικού και η ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα πλεύσει κοντά στα χωρικά ύδατα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.
Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικό σύστημα παρόμοιο με το σύστημα Ες-300.
Το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε επίσης να διακόψει όλες τις στρατιωτικές επικοινωνίες με την Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διενεργεί επιθέσεις εναντίον ενόπλων ομάδων, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί οι τρομοκράτες και οι ένοπλοι, στη Συρία, να μείνουν μακριά από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Ωστόσο, πρόσθεσε, παραμένουν στην περιοχή και για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις της Ρωσίας θα συνεχιστούν.

images Souxoi MAP   images
Το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του Ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόϊ-24, που καταρρίφθηκε από την Τουρκία διασώθηκε, ύστερα από επιχείρηση του Συριακού στρατού, η οποία διήρκεσε δώδεκα ώρες και έχει μεταφερθεί στη Ρωσική αεροπορική βάση κοντά στη Λατάκεια.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δεύτερος πιλότος, τραυματίστηκε κατά την πτώση με το αλεξίπτωτο στο έδαφος και τον σκότωσαν με βάρβαρο, όπως σημειώνεται, τρόπο, Τζιχαντιστές, που βρίσκονταν στην περιοχή.
Νεκρός είναι και ο πιλότος ελικοπτέρου, που είχε σταλεί στην περιοχή για διάσωση των δύο πιλότων του Σουχόϊ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>