Ισότιμο καθεστώς για τους Τουρκοκυπρίους, στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ζητεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

images Davutoglu FOTO   αρχείο λήψης

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι σε περίπτωση, που οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει το ισότιμο καθεστώς των Τουρκοκυπρίων.
Ανέφερε προκλητικά ότι η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αδελφούς της, όπως είπε, στο νησί, ώστε να διασφαλιστούν τα νομικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.
Σε μήνυμα προς τον Μουσταφά Ακκιντζιή, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα -δύο χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίζεται ότι οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν με θάρρος τον αγώνα τους για δήθεν πραγματική ελευθερία απέναντι στις αδικίες, κατά την έκφρασή του, στις οποίες έμειναν εκτεθειμένοι.

images Occupied Aera Cyprus   images
Αναφέρει επίσης ότι η ανάπτυξη του ψευδοκράτους είναι η πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας, ως μητέρας πατρίδας, κατά την έκφρασή του.
Την Τουρκική κυβέρνηση εκπροσώπησε στα πανηγύρια, που στήθηκαν χθες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο αντιπρόεδρος, αρμόδιος για Κυπριακές Υποθέσεις, Τουγρούλ Τουρκές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *