Πανηγύρια στήνει αύριο το κατοχικό καθεστώς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

images Occupied Aera Cyprus   images

Το κατοχικό καθεστώς στήνει αύριο πανηγύρια με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, πριν από τριάντα-δύο χρόνια.
Στα πανηγύρια αναμένεται να παραστεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η Αγκυρα θα στείλει παράνομα στα κατεχόμενα μαχητικά και πολεμικά πλοία παραβιάζοντας κατάφωρα τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συμμετάσχουν στα πανηγύρια.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, θα σταλούν η ακροβατική ομάδα ”Τουρκικά Αστέρια” και μαχητικά Εφ-16, που θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Φρεγάτα και υποβρύχιο του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, εξάλλου, θα καταπλεύσουν στ’ ανοικτά της κατεχόμενης πόλης της Κερύνειας και πολεμικό σκάφος θα καταπλεύσει στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

images Kyrenia Port    images
Τα πανηγύρια θα αρχίσουν σήμερα το μεσημέρι με μήνυμα, που θα απευθύνει ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζιή.
Στην Αγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ισμέτ Γιλμάζ, μιλώντας σε δεξίωση για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε ότι αν υπάρξουν αμοιβαία καλές προθέσεις στην Κύπρο, θα επικρατήσει μόνιμη ειρήνη στο νησί.
Πρόβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι στο παρελθόν οι Τουρκοκύπριοι αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες και αδικίες, ωστόσο, είπε, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σήμερα σε μεγάλο βαθμό, λόγω της βοήθειας της Τουρκίας.

images Turkish Invasion  αρχείο λήψης
Ο λεγόμενος πρέσβης των κατεχομένων στην Τουρκία, δήλωσε ότι αν η Τουρκία είναι ισχυρή, τότε και το ψευδοκράτος θα είναι ισχυρό.Παρών στη δεξίωση ήταν και ο αρχηγός των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>