Νέα συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Μουσταφά Ακιντζιή το απόγευμα.Αρχίζει η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων.

images Anasta Akinci Eide Statement    images

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή, συναντώνται το απόγευμα στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.
Με τη συνάντηση αυτή, αρχίζει η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, όπως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν συμφωνήσει κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή.
Θα έχουν τουλάχιστον έξι συναντήσεις, στις 2, 5, 18, 20, 23 και 25 τρέχοντος μηνός.

images Anasta Akinci Talks Table Inside   images
Στο μεσοδιάστημα, οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους, θα συνεχίσουν να συναντώνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι στις εντός Νοεμβρίου συναντήσεις θα συζητηθούν τα εκκρεμούντα θέματα και το περιουσιακό.
Η απογευματινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις έξι.Από σήμερα δεν γίνονται δηλώσεις, ύστερα από κάθε συνάντηση, όπως έχει συμφωνηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>