Σε εξέλιξη, από το πρωί, νέα συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζιή.Στο επίκεντρο το περιουσιακό.

images Anasta Akinci Eide Statement    images

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή, συναντώνται από τις δέκα το πρωί, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.
Η συνάντηση πραγματοποιείται παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναμένεται ότι θα καθορίσουν το πρόγραμμα των εντατικών συναντήσεων, που θα έχουν τον άλλο μήνα.
Ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, είχε δηλώσει κατά την τελευταία συνάντηση, στις δώδεκα Οκτωβρίου, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζιή αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με πιο εντατικό ρυθμό.

images Anasta Akinci Talks Table Inside   images
Ανέφερε επίσης ότι οι δύο ηγέτες αναγνωρίζουν πως υπάρχει ακόμη σοβαρή δουλειά ενώπιον τους και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντατικοποιήσουν σημαντικά το ρυθμό των διαπραγματεύσεων μετά τη σημερινή συνάντησή τους.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών, είναι το περιουσιακό, το οποίο συζήτησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>