Συνάντηση Ναμί-Σινιρλίογλου στην Αγκυρα.Πήρε οδηγίες ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, ενόψει της εντατικοποίησης των συνομιλιών από τον ερχόμενο μήνα.

images Nami TC Alone     images

Ο διαπραγματευτής της Τουρκοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό, Οζντίλ Ναμί, και τα μέλη της ομάδας του, πήγαν χθες στην Αγκυρα και είχαν συνάντηση με τον Τούρκο υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Εκτιμάται ότι ο Οζντίλ Ναμί πήρε οδηγίες για τη γραμμή, που θα ακολουθήσει η Τουρκοκυπριακή πλευρά στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ενόψει της εντατικοποίησής τους από τον ερχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Κίπρις Ποστασί, η υπό τον Οζντίλ Ναμί, διαπραγματευτική ομάδα, είχε επίσης συνάντηση με αξιωματούχους του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο λεγόμενος εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακκιντζιή, Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε ότι στις συναντήσεις συζητήθηκε η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό.

images Sinirlioglu Ferindun Turkey    images
Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις εντατικοποιούνται και δήλωσε ότι η Αγκυρα υποστηρίζει δίκαιη, όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται, και μόνιμη διευθέτηση του Κυπριακού.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί αυτή η ευκαιρία να χαθεί και ισχυρίστηκε πως η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα πρέπει να αποφασίσει τώρα τι θέλει.
Η Τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα επέστρεψε στα κατεχόμενα χθες βράδυ.

images Anasta Akinci Eide Statement    images
Αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, θα έχουν νέα συνάντηση, η οποία έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις δέκα το πρωί.
Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, είχε δηλώσει κατά την τελευταία συνάντηση, στις δώδεκα Οκτωβρίου, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναγνωρίζουν πως υπάρχει ακόμη σοβαρή δουλειά ενώπιόν τους.
Συναφώς, πρόσθεσε, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντατικοποιήσουν το ρυθμό των διαπραγματεύσεων μετά την αυριανή συνάντησή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>