Δύο Τούρκοι αστυνομικοί νεκροί, σε επιδρομές, σε κρησφύγετα μελών του Ισλαμικού Κόμματος, στη νοτιανατολική Τουρκία.

images Diyarbakir MAP    αρχείο λήψης

Σε επιδρομή Τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων, σε κρησφύγετο μέλους του Ισλαμικού Κράτους, στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιανατολική Τουρκία, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πέντε.
Οπως ανακοίνωσε η Τουρκική αστυνομία, τα θύματα σημειώθηκαν, ύστερα από συγκρούσεις, που ξέσπασαν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβα, που είχε στο σώμα του, την ώρα, που άντρες της αντιτρομοκρατικής μονάδας έσπασαν την είσοδο του κρησφυγέτου του για να τον συλλάβουν, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

images Turkey ISIS Catchings     n_90422_1
Σύμφωνα με την Τουρκική αστυνομία, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν επτά Τζιχαντιστές και συνελήφθησαν δεκαπέντε.
Σε επιδρομές, εξάλλου, σε δύο άλλα κρησφύγετα εντοπίστηκαν δύο καλάσνικοφ, οκτώ πιστόλια, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και άλλα πυρομαχικά.

images ISIS FOTO Men Weapons    images

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, Ρώϋτερ, ότι με τις επιδρομές, που έγιναν στο Ντιγιάρμπακιρ εναντίον των Τζιχαντιστών, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας απέτρεψαν τη διενέργεια επίθεσης αυτοκτονίας, μεγαλύτερης, από εκείνη, η οποία έγινε στην Αγκυρα στις δέκα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατόν και πλέον ατόμων.
Ο Τούρκος αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν ανώτεροι ηγέτες της πτέρυγας του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>