Επισκέψεις Ταγίπ Ερντογαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ιαπωνία.Θα προσφωνήσει συλλαλητήριο στο Στρασβούργο εναντίον των Κούρδων ανταρτών.

images Erdogan NEW Alone     aa_picture_20141103_3692468_high-jpg20141104134845

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, θα επισκεφθεί τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιαπωνία από τις τέσσερις έως τις εννέα τρέχοντος μηνός.
Οπως ανακοίνωσε η Τουρκική προεδρία, ο Ταγίπ Ερντογαν θα αρχίσει την εξαήμερη περιοδεία του με επίσκεψη στη Γαλλία, όπου την ερχόμενη Δευτέρα θα προσφωνήσει συλλαλητήριο εναντίον των Κούρδων ανταρτών και υπέρ του Τουρκικού λαού.
Το συλλαλητήριο θα γίνει στο Στρασβούργο.
Αναμένεται ότι θα εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών την πρώτη Νοεμβρίου.
Στις πέντε και έξι Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Βασιλιά του Βελγίου Φίλιπ, τον πρωθυπουργό Τσάρλς Μισέλ και ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

images EU Flags Bulding       eu-flags-jpg20141204143009
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει τη Συριακή και την προσφυγική κρίση, καθώς και την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων ανταρτών και Τουρκικών δυνάμεων, στη νοτιανατολική Τουρκία.
Κατά την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα,θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, με τους οποίους θα συζητήσει και τη διαπραγματευτική διαδικασία για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών του θα είναι η Συριακή κρίση και οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας, καθώς και η προσφυγική κρίση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν ότι απαιτείται κοινή προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν.

images Syria Irak Turkey MAP N   αρχείο λήψης
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Αυστρίας σε τηλεδιάσκεψη, προχθές, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προσφερθεί βοήθεια στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.
Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι η Ευρωπαική Ενωση θα συζητήσει με την Τουρκία για το είδος της συμφωνίας, που χρειάζεται, σε ένα ενιαίο πλαίσιο αλληλεγγύης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, για να καταλήξουν σε λύση.
Εχει γίνει αρκετή εργασία, πρόσθεσε, για να διασφαλισθεί ότι η Τουρκία τυγχάνει όλης της υποστήριξης περιλαμβανομένης οικονομικής βοήθειας, που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Ερντογαν θα μεταβεί στο Τόκιο, όπου θα συναντηθεί με τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο και τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>