Αρχισε να ρέει το νερό από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Πληροφορίες της Μιλιέτ.

images Water Pipe Sea N Turkey Cy    pipeline-project_55ae2584

Υπό τον τίτλο ” Η Τουρκία συνδέθηκε με την Κύπρο με το νερό”, η Τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, γράφει ότι άρχισε η μεταφορά νερού από τη Μερσίνα, της νότιας Τουρκίας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το νερό, μεταφέρεται με υποθαλάσσιο αγωγό από το φράγμα Αλάκοπρου, στο πλαίσιο του έργου του αιώνα, όπως το αποκαλεί η Αγκυρα.
Ο αγωγός, που βρίσκεται διακόσια -πενήντα μέτρα κάτω από τη θάλασσα, καταλήγει στις ακτές της κατεχόμενης επαρχίας της Κερύνειας και απ’ εκεί το νερό μεταφέρεται σε φράγμα στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα.

images Panagra Sea   images
Από το φράγμα των Πανάγρων το νερό θα μεταφέρεται στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Η Μιλιέτ, επικαλούμενη τη Γενική Διεύθυνση Υδροηλεκτρικών Εργων της Τουρκίας, γράφει ότι για μικρό χρονικό διάστημα το νερό θα ρέει στη θάλασσα έως ότου καθαρίσουν οι σωλήνες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λεγόμενη επίσημη τελετή για την έναρξη της μεταφοράς του νερού, προγραμματίζεται να γίνει στα κατεχόμενα στις 29 Οκτωβρίου, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογαν.
Ο ψευδοϋπουργός Δημοσίων Εργων, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Κουτλού Εβρέν, δήλωσε στη Μιλιέτ, ότι το θαύμα, κατά την έκφρασή του, έγινε.

images Dam Panagra N   images
Το νερό, πρόσθεσε, θα αυξήσει τις επενδύσεις και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της γεωργίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Επανέλαβε επίσης ότι το κατοχικό καθεστώς θα μπορεί να προσφέρει νερό στους Ελληνοκυπρίους γι αυτό και το αποκάλεσε ”νερό της ειρήνης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *