Η Ελληνική οικονομική κρίση θα επηρεάσει την Τουρκία, δηλώνει ο Βολκάν Μποζκίρ.

images Bozkir EU N      02290130-717e-11e4-bb83-09137c619cbb-jpg20141121182351

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάσει σίγουρα την Τουρκία.
Μιλώντας στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πως επιθυμεί την επίλυση της οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η χώρα.
Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτε στο τραπέζι σε σχέση με το θέμα της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.Ούτε υπάρχει, είπε, και σχετικό αίτημα από την Αθήνα.

images Greece Turkey flags      images
Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας να συζητήσει με την Ελλάδα τη λήψη κοινών μέτρων για να τη βοηθήσει να εξέλθει από την οικονομική κρίση.
Η Αγκυρα, είπε, είναι έτοιμη να κάμει ό,τι είναι αναγκαίο για να συνεργασθεί με την Αθήνα σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και το εμπόριο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία θέλει να λυθεί το Κυπριακό και να μετατραπεί το Αιγαίο σε λίμνη ειρήνης, κατά την έκφρασή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *