Μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Ασκηση με την επωνυμία ”ΝΕΜΕΣΙΣ 2015”, πραγματοποιείται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη Τετάρτη.Συμμετέχουν επίσης Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα.

images Cyprus AOZ NEW    images (1)

Διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης -ΑΟΖ- της Κυπριακής Δημοκρατίας η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Ασκηση ”ΝΕΜΕΣΙΣ 2015”.
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν αεροναυτικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.
Θα συμμετάσχουν επίσης η πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων SCARABEO-4 της εταιρείας SAIPEM και των πλοίων υποστήριξης της εταιρείας EDT.

images Cyprus Eni-Kokas Drilli AOZ       Saipem-Eni-Pen-Drilling-Contracts-USD1.2-Billion-Italy
Τον συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, ΚΣΕΔ, Λάρνακας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Κέντρα Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Ισραήλ, στη Χάϊφα, της Ελλάδας στον Πειραιά και των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νάπολη της Ιταλίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η άσκηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης, Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια κράτη για την ταχεία ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

images Cyprus Gas Noble   images
Το σενάριο περιλαμβάνει αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχείρηση μαζικής διάσωσης από πλατφόρμα και θάλασσα, λόγω σοβαρού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>