Απόπειρα εμπρησμού της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας Χαλκηδόνας, στην Κωνσταντινούπολη.Κάηκε η πόρτα της κύριας εισόδου της εκκλησίας.

images Agia Triada Konstanti Fire   n_83753_1
Στην Κωνσταντινούπολη, έγινε χθες βράδυ απόπειρα εμπρησμού της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, στην Ανατολική πλευρά της Πόλης.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιους, δράστης είναι ο Τούρκος Μοχάμεντ Σιμντί, 25 ετών, ο οποίος άναψε κακόβουλα φωτιά στην πόρτα της κύριας εισόδου της εκκλησίας.
Ο δράστης, που φέρεται να πάσχει από ψυχική ασθένεια, περιέλουσε τον περίβολο της εκκλησίας με εύφλεκτη ύλη και γύρω στις οκτώ και τριάντα το βράδυ άναψε φωτιά στην πόρτα της κύριας εισόδου.
Η πόρτα πήρε αμέσως φωτιά και ο νεαρός Τούρκος προσπάθησε να διαφύγει φωνάζοντας ” Αλλαχού Ακμπάρ”.
Συνελήφθη από μέλη της δημοτικής αστυνομίας και άτομα, που βρίσκονταν στην περιοχή, τα οποία έσβησαν τη φωτιά.

images Omogeinia Polis   αρχείο λήψης
Σύμφωνα με την Τουρκική αστυνομία, ο Μοχάμεντ Σιμντί έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και πάσχει από κάποια μορφή ψυχικής ασθένειας.Είχε επίσης υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία σε ψυχιατρείο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Κωνσταντίνος Κιρακόπουλος, που εργάζεται στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης άναψε φωτιά στην πόρτα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι είδε στο όνειρό του τον Ιησού Χριστό.
Δήλωσε επίσης ότι το ίδρυμα, που διαχειρίζεται την εκκλησία, κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη.

images Agia Sofia NEW NEW    n_81128_1
Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, Χαλκηδόνας, έχει ακριβώς τα ίδια σχέδια με αυτής, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταξίμ.Εχει επισκευαστεί και σήμερα λειτουργεί κανονικά.
Παλαιότερα είχε περίπου 2.000 ενορίτες, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 70.
Το 1955 είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>