Η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο Κυπριακό θα βοηθήσει την προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει η Κάτι Πίρι.

images Kate Piri EU Raporteur EP   202836_newsdetail

Η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Κάτι Πίρι, δήλωσε ότι πάντοτε υποστήριζε το άνοιγμα των κεφαλαίων 22 για την Περιφεριακή Πολιτική και 23 για τα θεμελιώδη δικαιώματα, στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να τηρεί εποικοδομητική στάση στη διάρκεια της διαδικασίας.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, η Κάτι Πίρι εκφράζει την πεποίθηση ότι υπάρχει σαφής βούληση εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία δηλώνει πως είναι πρόθυμη να εκπληρώσει τα κριτήρια και να ανοίξει τα κεφάλαια.

images Turkey EU Flags NEW     1404295584305
Υπάρχει κάποια ανησυχία, προσθέτει, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θέματα αυτά.
Είπε επίσης ότι το λογικό βήμα είναι να ανοίξουν τα κεφάλαια αυτά και πως αυτή είναι και η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε σχέση με το Κυπριακό, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, επαίνεσε τον νέο ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας για την ατζέντα, που έχει να εργασθεί για λύση του προβλήματος, το οποίο παρεμποδίζει την προσπάθεια της Τουρκίας για προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

images Occupied Cyprus RED    images
Η Κάτι Πίρι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν θετικά μέτρα για το Κυπριακό και υποστήριξε πως υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας.
Η λύση του Κυπριακού, είπε, θα βοηθήσει επίσης τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην απόφασή της να αναβάλει τη ψηφοφορια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχέση με την έκθεση προόδου της Τουρκίας κατά το 2014. λόγω έλλειψης χρόνου για τις πολιτικές ομάδες να συζητήσουν τις τροπολογίες, που κατατέθηκαν.
Η ψηφοφορία τελικά θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>