Σημαντική ποσότητα χαλκού και χρυσού ανακαλύφθηκε σε περιοχή, ελεγχόμενη από τον Τουρκικό στρατό, στην κατεχόμενη Λεύκα.

images Occupied Cyprus RED    images

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενή Ντουζέν, γράφει ότι η εταιρεία ”Manning operator ltd”, ολοκλήρωσε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις σε δύο σημεία στην κατεχόμενη Λεύκα στη διάρκεια των οποίων ανακάλυψε σημαντική ποσότητα χαλκού και χρυσού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτιμάται πως 1,485, 000 τόνοι χαλκού εντοπίστηκαν στο ένα σημείο και 2,970, 000 τόνοι στο άλλο.
Επιπρόσθετα, ανακαλύφθηκε στην περιοχή και σημαντική ποσότητα χρυσού.

images Lefka Map  αρχείο λήψης
Ο διευθυντής της εταιρείας ”Manning operator ltd”, Οράλ Σονμέζ, ισχυρίστηκε ότι η επένδυση για το έργο αυτό μπορεί να φθάσει τα διακόσια εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αφού η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Τουρκικού κατοχικού στρατού και συνεπώς η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις με το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία.
Η Γενί Ντουζέν δεν δίδει στοιχεία για την εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>