Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου έχουν σημαντική θέση στην ενεργειακή διπλωματία της Τουρκίας, δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογαν.Δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική της, σημειώνει, απέναντι στο ψευδοκράτος.

Η Κύπρος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου και οι ενεργειακοί της πόροι έχουν σημαντική θέση στην ενεργειακή διπλωματία της Τουρκίας.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, σε ομιλία σε διεθνές φόρουμ για την ενέργεια, στην Κωνσταντινούπολη.
Απέκλεισε, εξάλλου, την εγκατάλειψη της πολιτικής, που ακολουθεί η Αγκυρα σε σχέση με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, όπως προκλητικά αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και τους ενεργειακούς πόρους της νήσου.
Σε όλες τις περιπτώσεις, πρόσθεσε, έχουμε πει ότι οι φυσικοί πόροι, που θα ανακαλυφθούν ανήκουν σε όλους τους κατοίκους της νήσου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο πρόεδρος Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι χώρα κλειδί για τη χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων, που ανακαλύφθηκαν στην Κύπρο και τη μεταφορά τους στις διεθνείς αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *