Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης καλεί τις ενενήντα-πέντε χιλιάδες εποίκους, εκλογείς, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και σύμβουλος του προέδρου Ερντογαν, Μπουλέντ Τζεντικλί, κάλεσε τις ενενήντα -πέντε χιλιάδες Τούρκους εποίκους, που βρίσκονται παράνομα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις επτά ερχομένου μηνός και ο Μπουλέντ Τζεντικλί σε συνέντευξη στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ανέφερε ότι και μία ψήφος είναι πολύ σημαντική στις εκλογές αυτές.
Ισχυρίστηκε ότι στα κατεχόμενα ζουν ενενήντα -τέσσερις χιλιάδες επτακόσιοι Τούρκοι, έποικοι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, και μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό έως τις τριάντα-μία Μαίου.
Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε ότι έχουν επιβληθεί πολλοί περιορισμοί και πολλές απαγορεύσεις στο ψευδοκράτος από το 1974, που εισέβαλε η Τουρκία στο νησί.
Η Τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε, παρακολουθεί την εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία και θέλει να καταλήξει σε τέτοια αποτελέσματα, έτσι, που και οι δύο πλευρές να κερδίζουν εξίσου.
Ανέφερε, εξάλλου, ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι μόνον πάρε-δώσε, αλλά, όπως ισχυρίστηκε, θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα όλων των ατόμων, που ζουν στο νησί.
Σχολιάζοντας τη σχέση μητέρας-πατρίδας και κόρης, ο σύμβουλος του Ερντογαν έθεσε το ερώτημα: ”Οταν το παιδί κερδίζει το ψωμί του, θα γυρίσει την πλάτη του στη μητέρα του?”
Φυσικά, πρόσθεσε, η Αγκυρα θέλει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, κατά την έκφρασή του, να πάρει από το χέρι της το ψωμί της και να προωθήσει το μέλλον της.
Ποιά μητέρα, συνέχισε, δεν το θέλει αυτό?
Αλλά, διερωτήθηκε, όταν το παιδί κερδίζει το δικό του ψωμί και στέκει στα δικά του πόδια, θα γυρίσει την πλάτη στη μητέρα του?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *