Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν η αιτία μη επίλυσης του Κυπριακού, παραδέχεται ο Βολκάν Μποζκίρ.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ, παραδέχθηκε ότι ο λόγος, που δεν επιλύθηκε το Κυπριακό ίσως να ήταν και ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.
Σε συνέντευξη σε Τουρκικό κανάλι, ο Βολκάν Μποζκίρ αναφέρθηκε και στον Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας πως είναι γιος του πατέρα του, κατά την έκφρασή του, και τον κατηγόρησε ότι με την παραίτησή του έδωσε την εικόνα πως δεν θέλει λύση στο Κυπριακό.
Είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις δεν αρχίζουν από το μηδέν αφού με τη κοινή διακήρυξη της εντεκάτης Φεβρουαρίου του 2014 τέθηκαν οι παράμετροι της λύσης.
Υποστήριξε ότι έχει διανυθεί μεγάλη μεγάλη απόσταση και πως οι ελπίδες για επίτευξη τελικής λύσης μετά το Σεπτέμβριο είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.
Για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαική Ενωση, ο Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι μέσα σε δύο μήνες μπορούν να ανοίξουν όλα τα κεφάλαια.
Είπε επίσης ότι μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν ημερομηνία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, αλλά, σημείωσε, όταν αρθεί το πολιτικό εμπόδιο, κατά την έκφρασή του, η Τουρκία μπορεί να τις ολοκληρώσει σε δύο χρόνια και να ανοίξει και να κλείσει όλα τα κεφάλαια μέχρι το 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *