Αρχισε το πρωί η ”ψηφοφορία” για τον δεύτερο γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών στα κατεχόμενα.Μάχη στήθος με στήθος Ακκιντζιή και Ερογλου.

images Eroglu Akinci Two Shot     akinci_eroglu_553b5c37

Μουσταφά Ακκιντζιή και Ντερβίς Ερογλου διεκδικούν σήμερα τη λεγόμενη προεδρία των κατεχομένων, στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την κατεχόμενη Λευκωσία, και οι δύο θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για να κερδίσουν τις παράνομες εκλογές.
Ωστόσο, εταιρεία δημοσκοπήσεων στα κατεχόμενα, προέβλεψε ότι ο Μουσταφά Ακκιντζιή θα είναι ο νικητής με ποσοστό εξήντα τοις εκατόν, έναντι σαράντα του Ντερβίς Ερογλου.
Στον πρώτο γύρο ο Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε το 28,18 % των ”ψήφων” και ο Μουσταφά Ακκιντζιή το 26,92 %.Το ποσοστό που ”ψήφισε” έφθασε το 62,34 %.
Εκείνος, που θα εξασφαλίσει τις περισσότερες ”ψήφους”, θα ”εκλεγεί” στη λεγόμενη προεδρία.

images Occupied Cyprus RED    images
Τον Ντερβίς Ερογλου υποστηρίζουν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντεκτάς.
Τον Μουσταφά Ακκιντζιή υποστηρίζουν το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, καθώς και οι περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Οι ”ψηφοφόροι”, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, ανέρχονται σχεδόν στις 177,000.

images Occupied Cyprus Voting  kktc_secim_s-jpg20130727124958-jpg20150418132622-jpg20150418164458
Οι κάλπες, που είναι 693, άνοιξαν στις οκτώ το πρωί και θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν, τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις δέκα το βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>