Δημοψήφισμα για λύση του Κυπριακού, χαρακτηρίζει τις παράνομες προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Ντερβίς Ερογλου.

images Eroglu NNNNNNEW   dervis-eroglu-jpg20150303225356

Ο Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος επαναδιεκδικεί την παράνομη προεδρία των κατεχομένων, ισχυρίστηκε ότι οι λεγόμενες εκλογές της Κυριακής θα είναι δημοψήφισμα για το είδος της λύσης, την οποία ο λαός, κατά την έκφρασή του, επιθυμεί.
Μιλούσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν.
Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι ο λαός, κατά την έκφρασή του, πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να εισέλθει σε περιπέτεια ή να προχωρήσει στο μέλλον με ασφάλεια.
Παραδέχθηκε ότι πιθανόν να έχει διαπράξει λάθη ως πολιτικός, αλλά, πρόσθεσε, στο τέλος την ημέρας όλα έχουν σχέση με το κράτος, όπως είπε και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων.
Επανέλαβε ότι κατήλθε ως ”υποψήφιος” για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, που έχει αρχίσει και διακόπηκαν στη μέση.

images Occupied Cyprus RED    images
Ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της Αγκυρας, η οποία, σημείωσε, γνωρίζει πολύ καλά τι κάμνει στις διαπραγματεύσεις και γι αυτό δεν τον έχει κατηγορήσει καμμιά φορά.
Είπε, εξάλλου, ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία όπως επιθυμεί η Ελληνική Κυπριακή πλευρά, επειδή αυτή θα σημαίνει και το τέλος των Τουρκοκυπρίων, όπως υποστήριξε.
Η συμφωνία, πρόσθεσε, πρέπει να τυγχάνει της αποδοχής της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>