Υπάρχει ευκαιρία για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

images Cavusoglu NEW N    mevlut-cavusoglu-jpg20141213114247

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ευκαιρία για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μετά τις παράνομες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα, και να ολοκληρωθούν.
Σε συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Οι συνθήκες, πρόσθεσε, είναι κατάλληλες για επανέναρξη των συνομιλιών.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσιγκτων, αναφέρθηκε στη συνάντηση, που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζων Κέρυ, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, σύμφωνα με τη Σαμπάχ.
Είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς τις εξελίξεις στη Συρία, περιλαμβανομένων του ποιός θα έχει τον έλεγχο της περιοχής και τι πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξήγησε ότι έχουν σμικρυνθεί οι διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτείων σε σχέση με την τακτική, που πρέπει να aκολουθηθεί για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

images Turkey USA Flags N     αρχείο λήψης
Είπε επίσης ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπογράψουν συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τη δράση των αλλοδαπών μαχητών, οι οποίοι στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.
Η συμφωνία, πρόσθεσε, τυγχάνει αυτήν την περίοδο διαπραγμάτευσης.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι η Τουρκία επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη εκείνων, που έχασαν τη ζωή τους σε πράξεις βίας, κατά την έκφρασή του, κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με την Αρμενία, αποφεύγοντας να αναφερθεί στη σφαγή ενάμισυ εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *