Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Μουσταφά Ακκιντζιή να εξασφαλίσει το 60 % των ”ψήφων” στον δεύτερο γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών.Δηλώσεις διευθυντή Κέντρου Ερευνών.

images Akkintzi Moystafa      αρχείο λήψης

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Τζεζιτσί, Μουράτ Τζεζισί, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανόν ο Μουσταφά Ακκιντζιή να εξασφαλίσει το 60 % των ”ψήφων” κατά τον δεύτερο γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών και ο Ντερβίς Ερογλου το 40 %.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, ο Μουράτ Τζεζιτσί έκαμε τη δήλωση αξιολογώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.
Αυτό, είπε, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν αντικειμενική και αμερόληπτη προσωπικότητα για να ”εκλεγεί” λεγόμενος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι σε θέση να λύσει το Κυπριακό.
Πρόσθεσε ότι οι ”ψηφοφόροι” προτιμούν τον Μουσταφά Ακκιντζιή πάρα πολύ, επειδή ήταν πολύ επιτυχής στη διάρκεια των τριών θητειών του ως λεγομένου δημάρχου της κατεχόμενης Λευκωσίας.
Και επειδή, συνέχισε, οικοδόμησε καλή φήμη ως καθαρός και ειλικρινής πολιτικός, όταν υπηρέτησε ως λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός.

images Occupied Cyprus RED    images

Ο δεύτερος γύρος των παράνομων εκλογών θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.Η ”προεκλογική εκστρατεία” άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου.Στο ”ψηφοδέλτιο” πρώτο είναι το όνομα του Μουσταφά Ακκιντζιή και δεύτερο το όνομα του Ντερβίς Ερογλου.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο Μουράτ Τζεζιτσί είπε ότι στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του γύρου αυτού, ο Κουντρέτ Οζερσάϊ κατάφερε να αποσπάσει το εννέα έως το έντεκα τοις εκατόν των ”ψηφοφόρων” του Ντερβίς Ερογλου.
Ο λόγος, ανέφερε, είναι γιατί πολλοί λεγόμενοι δήμαρχοι, μέλη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας Οζερσάϊ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>