Υπέρ της υποψηφιότητας Ακκιντζιή το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στον δεύτερο γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών.Καθοριστικός ο ρόλος των υποστηρικτών του Κουντρέτ Οζερσάϊ.

images Akkintzi Giorkantzio  akinci-yorganci_5534dfea

Το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακκιντζιή, στον δεύτερο γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Η απόφαση λήφθηκε ψες σε συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της Τουρκοκυπριακής αριστεράς και την ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Οζκάν Γιοργκαντζίογλου.
Η εξέλιξη αυτή προσδίδει μεγάλη δυναμική στην υποψηφιότητα του πρώην λεγόμενου δημάρχου της κατεχόμενης Λευκωσίας, αφού η υποψήφια του Ρεπουπλικανικού Κόμματος, Σιμπέλ Σιμπέρ, έχει εξασφαλίσει 22 % στον πρώτο γύρο.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί γράφει ότι ο Μουσταφά Ακκιντζιή θα επικοινωνήσει σήμερα με τον Κουντρέτ Οζερσάϊ για διευθέτηση συνάντησης.
Ο βετεράνος πολιτικός θα ζητήσει την υποστήριξη του τέως διαπραγματευτή των Τουρκοκυπρίων για το Κυπριακό, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το 21 % των ψήφων, κάμνοντας την έκπληξη στις παράνομες εκλογές.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, ο ρόλος του Κουντρέτ Οζερσάϊ είναι καθοριστικός για την εκλογική νίκη του Μουσταφά Ακκιντζιή.Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα καλέσει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν είτε τον Ερογλου είτε τον Ακκιντζιή.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Το πρωί ο Κουντρέτ Οζερσάϊ θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των λεγόμενων εκλογών.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή θα έχει επίσης συνάντηση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Συνάντηση με τον Κουντρέτ Οζερσάϊ θα έχει και ο Ντερβίς Ερογλου.
Ο δεύτερος γύρος των λεγόμενων εκλογών θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

images Eroglu NNNNNNEW   dervis-eroglu-jpg20150303225356
Στον πρώτο γύρο ο Ντερβίς Ερογλου, που υποστηρίχθηκε από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς, εξασφάλισε το 28,15 % των ψήφων.

images Akkintzi Moystafa      αρχείο λήψης
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τα πολύ μικρά κόμματα, αυτά της Κοινοτικής Δημοκρατίας και της Ενωμένης Κύπρου, έκαμε την ανατροπή εξασφαλίζοντας το 26,94 % των ψήφων.
Στον δεύτερο γύρο θα ”εκλεγεί” ο υποψήφιος, που θα εξασφαλίσει τις περισσότερες ψήφους.
Οι ”ψηφοφόροι”, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, φθάνουν σχεδόν τις 177,000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>