Νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων στην Αγία Σοφία. Διαβάστηκε για πρώτη φορά το Κοράνι στην εκκλησία, ύστερα από ογδόντα-πέντε χρόνια.Παραβίασαν το καθεστώς της εκκλησίας.

images Agia Sofia N    αρχείο λήψης

Στην Κωνσταντινούπολη, οι Τουρκικές αρχές παραβίασαν χθες το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί ως μουσείο από το 1935 και τέλεσαν τα εγκαίνια έκθεσης με αφορμή τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, κατά την τελετή διαβάστηκε το Κοράνι, ύστερα από ογδόντα-πέντε χρόνια.
Η έκθεση έχει ως θέμα ”Η αγάπη του Προφήτη” και οργανώνεται από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Μεχμέτ Γκορμέζ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αχμέτ Χαλούκ και ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης.

images agia Sofia inside      thCAFCDEVZ
Ο Ιμάμης Αλί Τελ, που έχει την έδρα του στην Αγκυρα, διάβασε απόσπασμα από το Κοράνι.
Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας λειτουργούσε ως καθεδρικός ναός έως το 1453, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και την μετέτρεψαν σε τέμενος.
Το 1935 μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε μουσείο.
Σημειώνεται ότι η Τουρκική προκλητική ενέργεια έγινε την Μεγάλη Παρασκευή, την Ημέρα του Επιτάφιου Θρήνου για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>