Απροσδόκητη επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Αγκυρα.Είχε συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογαν.

 

images Katar Erdogan      n_79570_1

Ο Εμίρης του Κατάρ, Σείχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, επισκέφθηκε σήμερα απροδόκητα την Αγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Ερντογαν.
Την πληροφορία έδωσε εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση έγινε εν μέσω της νέας έντασης στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, λόγω της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και των Τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
Η Τουρκία και το Κατάρ, των οποίων οι πληθυσμοί στην πλειοψηφία τους είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι, συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία και τις εξεγέρσεις στο πλαίσιο της Αραβικής Ανοιξης.
Και οι δύο χώρες, εξάλλου, υποστηρίζουν την Ισλαμική Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

images Katar MAP NNN  images
Το Κατάρ είναι από τους κύριους υποστηρικτές των ανταρτών, που μάχονται εναντίον του προέδρου Ασσαντ και έχει επιτρέψει την οργάνωση διαδηλώσεων εναντίον του Σύρου προέδρου στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Εμιράτου.
Ωστόσο, μερικές χώρες έχουν κατηγορήσει το Κατάρ ότι υποστηρίζει τους Τζιχαντιστές, κάτι που έχει απορρίψει το Εμιράτο, το οποίο συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Τους Σύρους αντάρτες υποστηρίζει και η Αγκυρα, η οποία επιδιώκει την ανατροπή του Μπασιάρ αλ-Ασσαντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>