Η Ουάσιγκτων απορρίπτει τις επικρίσεις Ερντογαν ότι παρέμεινε σιωπηλή στο θέμα της δολοφονίας τριών νεαρών Μουσουλμάνων στη Βόρεια Καρολίνα.

images Turkey USA Flags N     αρχείο λήψης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν τις επικρίσεις, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν ότι παρέμειναν σιωπηλές σε σχέση με τη δολοφονία τριών νεαρών Μουσουλμάνων στη Βόρεια Καρολίνα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι εξέφρασε λύπη για την παράλογη, όπως τη χαρακτήρισε πράξη καθώς και τη συμπαράσταση της Αμερικανικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν απορρίπτει τις επικρίσεις Ερντογαν, η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ απάντησε καταφατικά.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δήθεν επέδειξαν αδιαφορία στο θέμα της δολοφονίας των νεαρών Μουσουλμάνων.

images Erdogan NEW     erdogan_akparti_11_07-jpg20140305111126-jpg20140305131551
Συγκεκριμένα επέκρινε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζων Κέρυ, για τη σιωπή τους, κατά την έκφρασή του, και τους κάλεσε να πάρουν θέση απέναντι στις βίαιες δολοφονίες
Τρεις νεαροί Μουσουλμάνοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την περασμένη Τρίτη κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας σε επεισόδιο με την αστυνομία.
Προχθές ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε βάναυση και εξωφρενική τη δολοφονία των τριών νεαρών Μουσουλμάνων και τόνισε ότι ουδείς στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να γίνεται στόχος για τη θρησκεία του.

images Obama     images
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις προκαταρκτικές έρευνες του FBI για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο άντρας, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον των νεαρών Μουσουλμάνων παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία, περιλαμβανομένης εκείνης που αφορά τα εγκλήματα μίσους.
Στο θέμα αυτό παρενέβη και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επέκρινε τη διεθνή κοινότητα για δήθεν αδιαφορία.

images Davutoglu New    images
Ενας ρατσιστής δολοφόνος, όπως είπε, σκότωσε τρεις νεαρούς Μουσουλμάνους, συριακής καταγωγής και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα σιωπά.
Υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εγείρει το θέμα αυτό έως ότου η δολοφονία των τριών φοιτητών εξιχνιασθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *