Η Τουρκία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, που αφορούν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα τονίζει ο Γιοχάνες Χαν.

images Eu Giohannes Commisionr   images

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα, οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, που αφορούν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Η θέση αυτή περιέχεται σε γραπτή δήλωση του Γιοχάνες Χαν, που εκδόθηκε ύστερα από συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ.
Η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη και στη διάρκειά της συζητήθηκε η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

images Turkey EU Flags NEW     1404295584305
Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών.
Ο Γιοχάνες Χαν, που επισκέφθηκε την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο με την Υπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Επίτροπο για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστο Στυλιανίδη, είχε καλέσει την Τουρκία σε στενότερη συνεργασία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

images EU Turkish Min Volkan Bozkir      191056_newsdetail
Είχε πιέσει επίσης την Τουρκική κυβέρνηση να μην υπονομεύσει τις κυρώσεις, που επέβαλε η Ευρωπαική Ενωση εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τη στάση της στο Ουκρανικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *