Ενοχλήθηκε η Αγκυρα από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στην Κύπρο.Καλεί προκλητικά τις Ελληνικές αρχές να ενεργούν υπεύθυνα τόσο για την περιφερειακή ασφάλεια όσο και για τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

images Turkish Foreign Ministry    315959_10150306838521621_631391620_8412662_1173597473_n-jpg20131123144016

Η Τουρκία, ενοχλημένη από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, τις χαρακτήρισε προκλητικές.
Οπως είναι γνωστό, ο Ελληνας υπουργός εξήγγειλε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και πιθανώς και Αιγύπτου τους επόμενους μήνες.
Τόνισε επίσης ότι το Κυπριακό παραμένει για την Ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής και χαρακτήρισε ξεκάθαρη πρόκληση την παρουσία του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Υπουργός Άμυνας Ελλάδας  // Minister of
Σε αποψινή ανακοίνωση το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις δεν συμβάλουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων και στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία για εγκαθίδρυση ”εταιρικής” σχέσης στην Κύπρο.
Αναφέρει επίσης ότι η Αγκυρα επιθυμεί και οι δύο πλευρές να εμπλακούν στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, αλλά, ισχυρίζεται ότι έχει απογοητευθεί από τις ενέργειες και τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας κατά την επίσκεψή του στη Νότια Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, όπως προκλητικά αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

images Greece Turkey MAP  images
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, στην ανακοίνωσή του, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις περιέχουν το λιγότερο, που μπορεί να λεχθεί, προκλητικό τόνο.
Η Αγκυρα αντέδρασε στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ύστερα από τρεις ημέρες, όπως σημειώνει, το πρακτορείο.
Σημειώνεται, πως, ενώ ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας επισκεπτόταν την Κύπρο, οι Τούρκοι παραβίαζαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας υπερπτήση πάνω από την Κω με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Η υπερπτήση έγινε σε ύψος μικρότερο των χιλίων ποδών, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *