Οι Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις δεν θα ομαλοποιηθούν, πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

images Turkey Israel Flags    αρχείο λήψης

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το Ισραήλ και η Τουρκία θα εξομαλύνουν τις σχέσεις τους πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, στις δεκαπέντε Μαρτίου.
Σύμφωνα με την Αραβική εφημερίδα Ασιάρκ Αλ-Αουσάτ, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και σκέφτεται άλλα πράγματα.
Νομίζω, πρόσθεσε, το Ισραήλ δεν θα κάμει αυτό το βήμα για εξομάλυνση των σχέσεών του με την Τουρκία.

images Cavusoglu NEW N    mevlut-cavusoglu-jpg20141213114247
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Αγκυρα εξακολουθεί να αξιώνει από το Ισραήλ την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των Τούρκων, που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή Ισραηλινών δυνάμεων στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, στ’ ανοικτά της Γάζας τον Μάϊο του 2010.
Η Αγκυρα αξιώνει επίσης τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας ως προϋπόθεση για συμφιλίωση.
Σημειώνεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποχώρησε την περασμένη Παρασκευή από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ σ’ αυτήν.

images Liberman NEW    lieberman-jpg20150206204154
Το Τελ Αβίβ επέκρινε την απόφαση και τόνισε ότι θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε διεθνή διάσκεψη είτε αρέσει στην Τουρκία είτε όχι.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι ήταν μεγάλο λάθος η απολογία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στον τότε Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογαν για τα τραγικά γεγονότα στ’ ανοικτά της Γάζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>