Η Τουρκία βρίσκεται στο μέλλον της Ευρώπης δηλώνει με έπαρση ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

images Davutoglu New    images

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ισχυρίστηκε ότι ο Τουρκικός λαός είναι ουσιαστικό τμήμα της Ευρώπης.
Μιλούσε αργά χθες βράδυ προς το Τουρκικό έθνος, από την Τουρκική τηλεόραση, με θέμα ”Στο δρόμο προς τη Νέα Τουρκία”.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε κομπαστικά ότι η Ευρωπαϊκή ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί χωρίς τα αρχεία της Τουρκίας και ούτε το μέλλον της μπορεί να γραφτεί χωρίς την Τουρκία.
Υποδεικνύοντας τα εμπόδια, που παρεμβάλλονται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι αυτοί, που τηρούν στάσεις εναντίον των Μουσουλμάνων και των Τούρκων δεν θα είναι σε θέση να επισκιάσουν ούτε τις ιστορικές πραγματικότητες ούτε τη δύναμη της θέλησης της Τουρκίας.

images EU Flags Bulding       eu-flags-jpg20141204143009
Υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία αγκαλιάζει, κατά την έκφρασή του, όλες τις εθνικότητες, τις γλώσσες και τις θρησκείες, περιλαμβανομένων του Ισλάμ, του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, καθώς και λαούς, όπως οι Σουννίτες, Αλεβίτες, Τούρκοι, Κούρδοι, Αραβες, Βαλκάνιοι και Καυκάσιοι.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους μη Μουσουλμανικών και Αλεβιτών, θρησκευτικών οργανώσεων νωρίτερα αυτό το μήνα, και αντάλλαξαν απόψεις για τον κοινό πολιτιστικό πλούτο στην Τουρκία.
Σε σχέση με τις πρόσφατες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είπε πως, όταν όλοι οι ξένοι ηγέτες συμμετείχαν σε πορεία στη Γαλλική πρωτεύουσα, στόχος τους ήταν να καταδείξουν ότι καμμιά τρομοκρατική ενέργεια στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ταυτιστεί με το Ισλάμ.
Αλλά,πρόσθεσε,δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε οποιαδήποτε προσβολή εναντίον του προφήτη Μωάμεθ.
Στην ομιλία του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα, που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας και επισήμανε ότι δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

G20 Finance Ministers and Central Bank Governors begin their annual meeting in Sydney
Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάληψη από την Τουρκία της προεδρίας της Ομάδας των Τζι Είκοσι και ισχυρίστηκε ότι η χώρα θα είναι γέφυρα δικαιοσύνης μεταξύ των λιγότερο και των περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών.
Αν θα υπάρξει ποτέ διεθνής ειρήνη και ηρεμία, πρόσθεσε,η μαγική λέξη είναι δικαιοσύνη.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Τουρκική αμυντική βιομηχανία και είπε ότι το πρώτο πολεμικό αεροπλάνο της χώρας θα κατασκευασθεί έως το 2023.
Χώρες, σημείωσε, που δεν μπορούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους και δεν έχουν αμυντική βιομηχανία δεν είναι ανεξάρτητες.
Επισήμανε ότι το μέλλον μιας χώρας διασφαλίζεται μέσω της αμυντικής βιομηχανίας κατά παρόμοιο τρόπο, σημείωσε, που διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα μέσω της οικονομίας.

images Turkey map    αρχείο λήψης
Πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός, το δημοσιονομικό έλλειμμα και τα επιτόκια παρουσιάζουν πτώση, ενώ η παραγωγή αυξάνεται στην Τουρκία.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι όλοι αυτοί οι δείκτες καταδεικνύουν πως η Τουρκία μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη και η κυβέρνησή του θα πρέπει πρώτα να δώσει σημασία στην ίδια τη χώρα και αργότερα στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο.Δεν έχει μεταδοθεί αν ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό ή στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>