Το θέμα του φυσικού αερίου θα πρέπει να συζητηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δηλώνει ο Ντερβίς Ερογλου.

images Eroglu NNN    eroglu-jpg20141231152418

Ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι το θέμα του φυσικού αερίου θα πρέπει να συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.
Εκαμε τη δήλωση σε ομιλία στο κατεχόμενο Κιόνελι, στο πλαίσιο της λεγόμενης προεκλογικής του εκστρατείας, ενόψει των παράνομων προεδρικών εκλογών.
Ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στον πλούτο, που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, κάτι, πρόσθεσε, που πρέπει να αντιληφθούν οι Ελληνοκύπριοι και η διεθνής κοινότητα.
Ωστόσο, ανέφερε ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να δώσουν τα δικαιώματα αυτά στους Τουρκοκυπρίους μετά τη λύση του Κυπριακού.

images Cyprus AOZ Notam N     0
Η Τουρκοκυπριακή πλευρά, συνέχισε, θέλει να επιλυθεί το θέμα αυτό πριν από τη λύση και γι αυτό ζητεί να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Μπακίς, ο Ντερβίς Ερογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το Μπαρμπαρός διεξήγαγε έρευνες για λογαρισμό των Τουρκοκυπρίων.
Εν τω μεταξύ, η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία είναι υποψήφια του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, στις παράνομες εκλογές, και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατηγόρησαν τον Ντερβίς Ερογλου ότι δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού και πως είναι μέρος του status quo, της σημερινής κατάστασης, στην Κύπρο.

images Sibel Siber N       αρχείο λήψης
Η Σιμπέλ Σιμπέρ ανέφερε ότι ήττα του κατοχικού ηγέτη στις παράνομες εκλογές θα είναι ήττα και του status quo.
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι χρειάζονται τη λύση του Κυπριακού και πως αν ο Ντερβίς Ερογλου ήταν υπέρ της λύσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα εγκατέλειπε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>