Τον κατοχικό στρατό και τη λεγόμενη αστυνομία εμπιστεύονται περισσότερο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Occupied Cyprus NEW     images

Δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κατέδειξε ότι το 22, 7 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον κατοχικό στρατό, το 13,5 % τη λεγόμενη αστυνομία και το 9,8 % τα λεγόμενα δικαστήρια.
Στην ερώτηση ποιά είναι τα τρία κυριώτερα προβλήματα, που πρέπει να επιλυθούν στη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου, το 20,02 % απάντησε το Κυπριακό, το 18, 9 % η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 16,1 % η ανεργία.
Τη δημοσκόπηση διενήργησε το λεγόμενο Ινστιτούτο Ερευνας, του παράνομου Αμερικανικού Πανεπιστημίου, στην κατεχόμενη Κερύνεια.

images Turkish Soldgers   images
Σε ερώτηση τι περιμένουν από την παρούσα λεγόμενη κυβέρνηση το 48,9 % απάντησε την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, το 26,3 % η επίλυση του προβλήματος της ανεργίας και το 12,5 % την εφαρμογή του λεγόμενου οικονομικού πρωτοκόλλου, που υπέγραψε με την Τουρκία.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Στάρ Κίπρις, το 75 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν αναμένουν λύση του Κυπριακού κατά το 2015 και το 49,6 % ισχυρίστηκε ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά είναι υπεύθυνη για τη μη λύση του προβλήματος.

images  Cyprus AOZ        images
Στην ερώτηση κατά πόσον το φυσικό αέριο, που ανακαλύφθηκε στην Κύπρο θα είναι υποβοηθητικό για τη λύση του Κυπριακού, το 49,1 % απάντησε αρνητικά και το 37,8 % καταφατικά.Το 13, 1 % δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 20 περασμένου μηνός με δείγμα 695 ατόμων από τις πέντε λεγόμενες επαρχίες του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>