Η Αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Νόμπλ συνεργάζεται με την Τουρκική εταιρεία πετρελαίου για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

images Noble Turkey  αρχείο λήψης

Η Αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Νόμπλ, που διεξάγει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αρχίζει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για λογαριασμό της Τουρκίας.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου έχει εντατικοποιήσει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα σε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, το σκάφος, που ονομάζεται Noble Globetrotter II, πέρασε προχθές μέσω των στενών της Κωνσταντινούπολης και κατέπλευσε στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα διεξαγάγει έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Τουρκίας σε απόσταση πενήντα μιλίων από τις ακτές της χώρας.

images Black Sea MAP N  images
Επικαλούμενη πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν σε Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η πλατφόρμα της Νόμπλ θα προχωρήσει σε έρευνες σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων σε περιοχή δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων της Τουρκίας, προκειμένου η χώρα να είναι σε θέση να συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου το 2023.

images Gildiz Energy Taner          αρχείο λήψης
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας σημειώνοντας ότι το 2014 η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου διενήργησε διακόσιες-είκοσι-έξι γεωτρήσεις με είκοσι-οκτώ τοπικές και δεκαεπτά ξένες εταιρείες σε έκταση τριακοσίων-δέκα χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε ξηρά και θάλασσα.
Ο Τανέρ Γιλντίζ ανέφερε ότι την ίδια περίοδο άνοιξαν εκατόν-ογδόντα – οκτώ πηγές, ενενήντα για έρευνες και αξιολόγηση και ενενήντα-οκτώ για παραγωγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>