Συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγει ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.Συζητεί την κατάσταση σε Συρία, Ιράκ και Ουκρανία.

images Sinirlioglu Turkey undersecretar   images

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, επισκέπτεται τη Μόσχα για συνομιλίες επί διαφόρων θεμάτων, περιλαμβανομένων των κρίσεων στη Συρία, το Ιράκ και την Ουκρανία.
Θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν.
Το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, που μετέδωσε την είδηση, υπενθυμίζει ότι την πρώτη Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία, ανακοίνωσε την ακύρωση της κατασκευής του αγωγού South Stream.

images Turkey Rvssian flags      thCAO1ZEM5
Με τον αγωγό αυτό θα μεταφερόταν στην Ευρώπη, Ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και πολλών Βαλκανικών χωρών, αρχίζοντας από την Βουλγαρία.
Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος Πούτιν εξήγγειλε την κατασκευή νέου αγωγού, που θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.
Μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε την ανησυχία και τις προσδοκίες ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στις κυρώσεις, που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας.

images Russian Energy Minister   aleksandr-novak-jpg20141222142721
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι η χώρα του θεωρεί την Τουρκία αξιόπιστο εταίρος για τη μεταφορά Ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Σε συνέντευξη στο Ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Ρωσία 24, ο Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε ότι η Μόσχα και η Αγκυρα έχουν αναπτύξει πρόσφατα πολύ καλές σχέσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.
Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και την ελπίδα ότι όλες οι υφιστάμενες συμφωνίες θα εφαρμοσθούν πλήρως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *