Η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα με την εταιρεία Σιέλ.

images Taner Yildiz          thCAX9T0OQ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα διενεργήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με τον ενεργειακό κολοσσό Σιέλ.
Σε δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να διεξαγάγει γεωτρήσεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας στ’ ανοικτά της πόλης Χηλή.
Είπε επίσης ότι τα σεισμικά δεδομένα καταδεικνύουν πως η γεώτρηση στη λεκάνη αυτή θα είναι ακριβής, προσθέτοντας ότι το Τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός έχει πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε έκταση χιλίων-πεντακοσίων-σαράντα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

images Turkey Xili Black Sea Oil Shell     images
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η Τουρκία θα έχει μερίδιο πενήντα τοις εκατόν με τη Σιέλ για επένδυση τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να αρχίσει τον ερχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Τανέρ Γιλντίζ είπε επίσης ότι το Ιράκ διεξάγει μελέτες για την παραγωγή φυσικού αερίου.

images Irak Gas     images
Πρόσθεσε πως, όταν η χώρα καλύψει τις ανάγκες για εσωτερική κατανάλωση, το Ιρακινό φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην Τουρκία.
Οι ποσότητες, κατέληξε, που θα μεταφέρονται στην Τουρκία θα εξαρτηθούν από την παραγωγή του Ιράκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>