Επίσκεψη πρωθυπουργού της Ιταλίας στην Τουρκία.Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων, που συζητεί.

images Italy Turkey Prime Ministers    1418313578821

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρένζι, άρχισε σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, με βασικά θέματα συζήτησης την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Κυπριακό, και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ το Λεβάντε.
Ο Ματέο Ρένζι, θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό και θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τον Τούρκο πρόεδρο.
Η Ιταλία, η οποία υποστηρίζει την προσχώρηση της Τουρκίας στους ”28”, ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σε ανακοίνωση του Τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρεται πως κατά τις επαφές του Ιταλού πρωθυπουργού θα συζητηθούν επίσης οι Ιταλο-Τουρκικές σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα και ειδικότερα οι εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, υπό το πρίσμα της δράσης του Ισλαμικού Κράτους.

images Italalian Presiden EU N      αρχείο λήψης
Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Τουρκίας θα προσφωνήσουν αύριο Ιταλο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, για προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *