Οι φυσικοί πόροι της Κύπρου είναι κοινή ιδιοκτησία των δύο λαών της νήσου ισχυρίζεται ο Οσμάν Ερτούγ, λεγόμενος σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου.

images Osman Ertug Turkish Cypriot  αρχείο λήψης

Ο λεγόμενος σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου, Οσμάν Ερτούγ ισχυρίστηκε ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου είναι κοινή ιδιοκτησία των δύο λαών, κατά την έκφρασή του, της νήσου.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, σε γραπτή δήλωση, ο Οσμάν Ερτούγ χαρακτηρίζει κενές τις δηλώσεις της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς ότι οι φυσικοί πόροι μπορούν να μοιρασθούν μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, μετά την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.
Με τις δηλώσεις αυτές, προσθέτει, δεν γίνονται αποδεκτά τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στις πηγές φυσικού αερίου.
Ισχυρίζεται επίσης ότι οι πόροι αυτοί δεν ανήκουν μόνον στο ούτω καλούμενο κράτος, όπως προκλητικά αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά είναι κοινή ιδιοκτησία των δύο λαών, κατά την έκφρασή του.

images Cyprus Notam MAP   0
Ο Οσμάν Ερτούγ προβάλλει επίσης τον ισχυρισμό ότι αυτό αποδέχθηκε και ο τέως ηγέτης των Ελληνοκυπρίων, όπως προκλητικά αποκαλεί τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
Αναφέρει ακόμη ότι οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν πως η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα υιοθετήσει ”σύγχρονη” στάση απέναντι στο θέμα αυτό και θα ενεργήσει με βάση τη λογική του διαμοιρασμού.
Ο Οσμάν Ερτούγ σημειώνει τέλος ότι οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν πως η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα επιστρέψει στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

images barbaros NEW        thCARLOD4Q
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το σεισμογραφικό ακάφος ”Μπαρμπαρός”.
Σε ανακοίνωση, εξάλλου,το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι το Τουρκικό πολεμικό πλοίο ”Γκελίμπολου” συνοδεύει το ”Μπαρμπαρός” στις περιοχές, για τις οποίες το ψευδοκράτος παραχώρησε δήθεν άδεια στην Τουρκία για έρευνες.

images Cyprus Eni-Kokas Drilli AOZ    Saipem-Eni-Pen-Drilling-Contracts-USD1.2-Billion-Italy
Αναφέρει επίσης ότι το Τουρκικό πολεμικό ”Γιαβούζ” παρακολουθεί από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων τις γεωτρήσεις, που διενεργεί το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ENI/KOGAS, στο κοίτασμα ” Ονασαγόρας”, στο τεμάχιο εννέα.
Στην ανακοίνωση, προστίθεται, ότι το πολεμικό πλοίο ”Μπουρακρέις” εκτελεί περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>