Τη θεωρία του ότι οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος, θα εισαγάγει στα σχολεία ο Ταγίπ Ερντογαν.

images Erdogan NEW Alone     aa_picture_20141103_3692468_high-jpg20141104134845

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να υιοθετήσουν την πολιτική, που προβάλλει τη συμβολή του Ισλάμ στην παγκόσμια επιστήμη και τέχνη, περιλαμβανομένης της ανακάλυψης της Αμερικανικής Ηπείρου από Μουσουλμάνους ναυτικούς περίπου τριακόσια χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Θα πρέπει να είμαι σαφής, πρόσθεσε, ότι σημαντική ευθύνη πέφτει στους ώμους του υπουργείου Παιδείας και του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου.
Ο Ταγίπ Ερντογαν μιλούσε σε μαθητές κατά την έναρξη της λειτουργίας θρησκευτικού σχολείου στην Αγκυρα.
Μιά αντικειμενική συγγραφή της ιστορίας, είπε, θα καταδειξει τη συμβολή της Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ στην επιστήμη και τις τέχνες.Ως πρόεδρος της χώρας μου, συνέχισε, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι ο πολιτισμός μας είναι κατώτερος άλλων πολιτισμών.

images America Continent    αρχείο λήψης
Απέρριψε τις επικρίσεις, που διατύπωσαν εναντίον του αρθρογράφοι και γελοιογράφοι για τους ισχυρισμούς του ότι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερικανική Ηπειρο και ανήγειραν τέμενος στην Κούβα αιώνες πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποδεχόμενος το περασμένο Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη, Μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Ταγίπ Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι οι επαφές μεταξύ του Ισλάμ και της Λατινικής Αμερικής χρονολογούνται από τον δωδέκατο αιώνα.
Οι Μουσουλμάνοι, είπε, ανακάλυψαν την Αμερική το 1178 και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *