Γαλακτοκομικά προϊόντα από την Τουρκία θα εισαγάγει η Ρωσία, μετά το εμπάργκο, που επέβαλε στις εισαγωγές αγαθών από την Ευρωπαική Ενωση.

images Turkey Russia map Black Sea      thCA7LI9VL

Η Τουρκία μπορεί να αρχίσει την εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία από τις δεκαπέντε Οκτωβρίου, μετά το εμπάργκο, που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών απο την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τη δήλωση αυτή έκαμε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παρασκευής Συσκευασμένου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χαρούν Τσαλί.
Σε συνέντευξη στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος βιομήχανος είπε ότι το τελευταίο εμπόδιο στις εξαγωγές τέτοιων προϊόντων στη Ρωσία έχει αρθεί, μετά τις συνομιλίες για εναρμόνιση των σχετικών κανονισμών μεταξύ των δύο χωρών.

images Diary Products Turk Russia  1413028533418
Οπως είναι γνωστό, η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές μεγάλου φάσματος τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, σε απάντηση στις κυρώσεις, που της επέβαλε η Δύση λόγω της πολιτικής της χώρας έναντι της Ουκρανίας.
Ο Χαρούν Τσαλί ανέφερε ότι το εμπάργκο αυτό προσφέρει νέες ευκαιρίες για την Αγκυρα.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα ”Σαμπάχ”, η Τουρκία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές τροφίμων στη Ρωσία.

images Flags Turkey Russia  n_70558_1
Το 2013 εξήγαγε στη χώρα αυτή αγαθά αξίας ενός δισεκατομμυρίου επτακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>