Η λύση του Κυπριακού θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του, δηλώνει ο Μουσταφά Ακκιντζιή, αν κερδίσει τις παράνομες προεδρικές εκλογές το 2015.

images Akkintzi Moystafa   αρχείο λήψης

Ο Μουσταφά Ακκιντζιή, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις παράνομες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα, τον Απρίλιο του 2015, εξήγγειλε το όραμά του ενόψει των λεγόμενων εκλογών.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, ο βετεράνος πολιτικός, ανακοίνωσε το όραμά του σε τέσσερις τομείς, στη διάρκεια επίσκεψης, στα γραφεία της Τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης Τουρκ-Σεν.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή δήλωσε πως αν εκλεγεί, κατά την έκφρασή του, η πολιτική, που θα ακολουθήσει θα επικεντρωθεί στη λύση του Κυπριακού.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ΜΟΕ, τα οποία θα διευκολύνουν περαιτέρω τη συνολική λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τόνισε την ανάγκη παρουσίασης νέων φόρμουλων, οι οποίες θα υπερπηδήσουν τις δυσκολίες στις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, με αντάλλαγμα το άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή είπε περαιτέρω πως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτοί, στα κατεχόμενα, που απέρριψαν το σχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε το 2004, τάσσονται τώρα υπέρ της λύσης του Κυπριακού.
Πώς θα μπορείς να βρεις λύση, διερωτήθηκε, με πολιτικούς στα κατεχόμενα, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν επιστρέφουν έστω και μιά μικρή πέτρα και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων.
Υποστήριξε ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα πρέπει επίσης να επιδιώξει σοβαρά τη λύση του Κυπριακού και ισχυρίστηκε πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση μονομερώς, κατά την έκφρασή του, λόγω λαθών, δήθεν, που διέπραξε η Τουρκική πλευρά πριν από δέκα χρόνια.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ισχυρίστηκε πως όλοι, Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαική Ενωση και Ελληνοκύπριοι πήραν ό,τι ήθελαν στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.Μόνον οι Τουρκοκύπριοι έμειναν έξω, υποστήριξε.

images Cyprus AOZ    images
Αναφερόμενος στα αποθέματα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και την οικονομική κρίση, η οποία έπληξε την περιοχή, που ελέγχεται από την κυβέρνηση της νήσου, ο βετεράνος πολιτικός χαρακτήρισε τα δύο αυτά στοιχεία ενθαρρυντικά για εξεύρεση λύσης.
Είπε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να σπρώξουν για σύσταση ορθολογικού ομοσπονδιακού συστήματος.
Επέκρινε το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη τεχνικής επιτροπής στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, επειδή σ’ αυτήν θα συμμετείχε και Ελληνοκύπριος.
Χρειάζονται, πρόσθεσε, συμπεριφορές, οι οποίες υπερβαίνουν τα συνήθη, που χρειάζεται η Τουρκοκυπριακή πλευρά.Διαφορετικά, είπε, δεν μπορείς να πάρεις κανένα μέτρο.
Ανέφερε επίσης ότι και η Ελληνοκυπριακή πλευρά χρειάζεται να υπερβεί τα συνηθισμένα.

images Davuto new picture    aa_picture_20140208_1541538_high-jpg20140214172120
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή είπε ότι το δεύτερό του όραμα είναι η υγιής σχέση των κατεχομένων με την Τουρκία, σχέση με ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως ανέφερε.
Υποστήριξε ότι οι λεγόμενοι θεσμοί και οργανισμοί των Τουρκοκυπρίων, όπως οι ούτω καλούμενες Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί και να αντιμετωπισθούν ως ισότιμοι από την Αγκυρα.
Αναφερόμενος στα άλλα δύο οράματά του, ο Τουρκοκύπριος βετεράνος πολιτικός είπε ότι το τρίτο είναι πως ο λεγόμενος πρόεδρος των κατεχομένων θα πρέπει είναι αμερόληπτος και να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις των κομμάτων.
Το τέταρτο όραμά του, σημείωσε, είναι τα προβλήματα του Τουρκοκυπριακού λαού, κατά την έκφρασή του, όπως το περιβάλλον, η απασχόληση, η πρόληψη των οδικών δυστυχημάτων και άλλα.
Τα προβλήματα αυτά, κατέληξε ο Μουσταφά Ακκιντζιή, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα του λεγόμενου προέδρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>