Επαφές Εσπεν Μπαρθ Αϊντα στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό.

images Einden UN Cyprus     αρχείο λήψης

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είχε επαφές με αξιωματούχους διαφόρων χωρών και διεθνών οργανισμών για τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.
Οι επαφές έγιναν στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Twitter, ότι είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές διευθέτησης του Κυπριακού.

images Feridun Sinirlioglu  αρχείο λήψης
Είχε επίσης συνάντηση με τον απερχόμενο Επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συζήτησε την Ευρωπαική διάσταση διευθέτησης του Κυπριακού.

images  Fule Turkey Backgra  fule_eu_headlinenew
Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, θα έχει αύριο συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους Μονίμους Αντιπροσώπους της Ελλάδας και της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και με αξιωματούχους του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι ασχολούνται με το Κυπριακό.

images  Osersai NEW         kudret_turkishcyprus
Με τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντα θα συναντηθεί και ο διαπραγματευτής της Τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό, Κουντρέτ Οζερσάϊ, όπως ο τελευταίος δήλωσε στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ συνοδεύει τον Ντερβίς Ερογλου στην επίσκεψή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *