Συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν θα έχει ο Ντερβίς Ερογλου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της φετινής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

images  Eroglu -Ban Ki Moon   αρχείο λήψης

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάϊ, δήλωσε ότι ο Ντερβίς Ερογλου θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.
Η συνάντηση, είπε, θα γίνει στο περιθώριο των εργασιών της φετινής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Εν τω μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος πήγε στην Αγκυρα και παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, είχε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίοι επίσης παρέστησαν στην τελετή.
Απέφυγε, ωστόσο, να τους κατονομάσει σε δηλώσεις στα κατεχόμενα μετά την επιστροφή του από την Τουρκική πρωτεύουσα.

images  Eroglu NEW     images
Οπως μεταδόθηκε από την κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ντερβίς Ερογλου είχε επίσης συναντήσεις με μέλη της νέας υπό τον Αχμέτ Νταβούτογλου, κυβέρνησης της Τουρκίας.
Κατά την παραμονή του στην Αγκυρα, ο κατοχικός ηγέτης υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας στο νοσοκομείο Γκιουβέν.
Στενός του συνεργάτης, ο Μεχμέτ Σοϊκούρτ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ότι ο Ντερβίς Ερογλου δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Σημειώνεται ότι το 2010 ο κατοχικός ηγέτης είχε υποβληθεί στο ίδιο νοσοκομείο σε εγχείρηση ανοικτής καρδίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *