Category Archives: Κούρδοι -Τουρκία

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη νοτιανατολική Τουρκία και ένας στην Αφρίν της Συρίας.

images-diyarbakir-map-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιανατολική Τουρκία, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, την οποία τοποθέτησαν Κούρδοι αντάρτες.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, οι Τούρκοι στρατιώτες συμμετείχαν σε επιχείρηση εναντίον Κούρδων, μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Πε-Κα-Κα.
Τη βόμβα πυροδότησαν Κούρδοι την ώρα, που οι στρατιώτες περνούσαν από περιοχή, όπου είχε τοποθετηθεί.

images Turkey Syria Afrin Map αρχείο λήψης
Στην Αφρίν της Συρίας, εξάλλου, ακόμη ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με Κούρδους, μέλη των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο Τουρκικός στρατός, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς.

Ελεύθερος ο Κούρδος ηγέτης Σαλίχ Μουσλίμ. Απόφαση δικαστηρίου της Τσεχίας.Πνέει τα μένεα η Τουρκία, που είχε ζητήσει την έκδοσή του.

images Muslim Kurdish Leadre αρχείο λήψης

Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση δικαστηρίου της Τσεχίας να αφεθεί ελεύθερος ο Κούρδος πολιτικός και πρώην συμπρόεδρος του Συριακού Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ενωσης Σαλίχ Μουσλίμ.
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγ, έντονα ενοχλημένος, δήλωσε ότι η απόφαση θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας και Δημοκρατίας της Τσεχίας.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η απόφαση είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι η απόφαση αποτελεί σαφή υποστήριξη της τρομοκρατίας.

images Bekir Boztag thumbs_b_c_d0b6decb7ce50f5847b305d209a976f0
Ο Κούρδος πολιτικός Σαλίχ Μουσλίμ, συνελήφθη την Κυριακή στην Πράγα, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας προς την Τσεχική Δημοκρατία για την έκδοσή του στην Αγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ κάλεσε την Τσεχική Δημοκρατία να διορθώσει δήθεν το λάθος της με την απελευθέρωση του Σαλίχ Μουσλίμ.
Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι ο Κούρδος πολιτικός βρίσκεται πίσω από τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.Ο ίδιος απορρίπτει τον ισχυρισμό.

Την έκδοση του Κούρδου ηγέτη Σαλέχ Μουσλίμ, ζητεί η Αγκυρα από την Πράγα.

images Muslim Kurdish Leadre αρχείο λήψης

Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του Σαλέχ Μουσλίμ, Κούρδου πολιτικού και εκπροσώπου της Κουρδικής μειονότητας της Συρίας, ο οποίος συνελήφθη, ύστερα από αίτημα της Αγκυρας προς την Τσεχική Δημοκρατία.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Σαλέχ Μουσλίμ, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία είναι ”αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης”, συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Πράγας.
Ο πρόεδρος Ερντογαν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τσεχική Δημοκρατία θα τον παραδώσει στην Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, εξάλλου, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοση του Κούρδου πολιτικού στην Τουρκία.
Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε ότι τόσο η Τουρκία, όσο και Τσεχία έχουν υπογράψει την σχετική Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

images Syria Kurds Parade Weapons   images
Ο Σαλέχ Μουσλίμ, διετέλεσε συμπρόεδρος του Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ενωσης στη Συρία, που αποτελεί τον βασικό άξονα του συνασπισμού των Κούρδων, ο οποίος έχει υπό τη διοίκησή του τμήματα της βορειοδυτικής Συρίας, περιλαμβανομένης της πόλης Αφρίν.
Η Τουρκία θεωρεί το κόμμα αυτό και τις Κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Προστασίας στη Συρία, ως βραχίονα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Πε-Κα-Κα, το οποίο εδώ και δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα στη νοτιανατολική Τουρκία για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Η Αγκυρα εξέδωσε από τον Νοέμβριο του 2016 ένταλμα σύλληψης του Μουσλίμ σε σχέση με επίθεση, που διενεργήθηκε στην Αγκυρα τον Φεβρουάριο του 2016 κατά την οποία σκοτώθηκαν είκοσι-εννέα άτομα.
Ο Κούρδος πολιτικός απέρριψε κατηγορίες και ισχυρισμούς ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

images Turkey Syria Afrin Map αρχείο λήψης
Το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης στη Συρία, ανακοίνωσε ότι ένας από τους ηγέτες του συνελήφθη στην Πράγα, ύστερα από εντολήν της Τουρκίας και πως δικαστήριο τον κατηγόρησε για αποσχιστική δράση.
Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σαλέχ Μουσλίμ, κορυφαίος Κούρδος πολιτικός, έχει πλήρη δικαιώματα Σύρου πολίτη και επισκεπτόταν χώρες στην Ευρώπη με επίσημη ιδιότητα.
Κατηγόρησε, εξάλλου, την Αγκυρα ότι ζητεί τη σύλληψη ατόμων, που δεν είναι πολίτες της Τουρκίας χωρίς οποιαδήποτε νομική δικαιολογία.
Η Τουρκία έχει εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία από τις είκοσι περασμένου μηνός για να εκδιώξει τους Κούρδους από την περιοχή, επειδή, όπως ισχυρίζεται, αποτελούν δήθεν απειλή για την ίδια.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και επτά τραυματίες σε δύο νέες επιθέσεις Κούρδων στη νοτιανατολική Τουρκία.

images-hakkari-images
Σε δύο νέες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στην επαρχία Χακκαρί, στη νοτιανατολική Τουρκία, σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν επτά.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, κατά την πρώτη επίθεση σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και πέντε τραυματίστηκαν.
Κατά τη δεύτερη επίθεση σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Τούρκος στρατιώτης νεκρός και τρεις τραυματίες, σε νέα επίθεση Κούρδων ανταρτών στη νοτιανατολική Τουρκία.

images-hakkari-images

Στην επαρχία Χακκαρί, στη νοτιανατολική Τουρκία, Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν, σε νέα επίθεση Κούρδων ανταρτών.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, η επίθεση διενεργήθηκε από την πλευρά του Ιράκ στα σύνορα με την Τουρκία και στόχος ήταν θέσεις του Τουρκικού στρατού σε ορεινή περιοχή της επαρχίας αυτής.
Η επίθεση έγινε με κατευθυνόμενο πύραυλο, σύμφωνα με το Ανατολή.

images-kurds-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση, σημειώνει το πρακτορείο, μετά τη χθεσινή επίθεση Τουρκικών δυνάμεων εναντίον θέσεων Κούρδων της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με την Τουρκική επαρχία Χαταϋ.
Νωρίτερα σήμερα, Τουρκική στρατιωτική πηγή ανέφερε στην Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, ότι ο Τουρκικός στρατός έπληξε πολλές θέσεις των Κούρδων της Συρίας στην πόλη Αφρίν της επαρχίας του Χαλεπίου για να παρεμποδίσει τη δημουργία διαδρόμου για ”τρομοκράτες” κατά μήκος των Τουρκο-Συριακών συνόρων, όπως ανακοίνωσε.

images Turkey Syria Afrin Map αρχείο λήψης
Μονάδες του Τουρκικού πυροβολικού, εξάλλου, έπληξαν θέσεις των Κούρδων της Συρίας από την Τουρκική επαρχία Χατάϋ.
Οι επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού άρχισαν με την έκκληση του προέδρου Ερντογαν προς το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης της Συρίας, το οποίο η Αγκυρα θεωρεί βραχίονα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, να παραδοθεί.

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δεκαπέντε Τούρκοι στρατιώτες σε χθεσινές συγκρούσεις στην επαρχία Χακκαρί.

images Turkey Hakkari     images

Το Κέντρο Τύπου και Επικοινωνίας των Δυνάμεων Αμυνας του Κουρδικού Λαού, της στρατιωτικής πτέρυγας του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι κατά τις χθεσινές συγκρούσεις με Τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Χακκαρί, της ανατολικής Τουρκίας,  σκοτώθηκαν δεκαπέντε Τούρκοι στρατιώτες.
Σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANF, μέλη των Δυνάμεων Αμυνας του Κουρδικού Λαού επιτέθηκαν εναντίον θέσεων μονάδων του Τουρκικού στρατού σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Σεμντινλί με εκτοξευτήρες ροκετών RPG και βαρέα όπλα και κατέστρεψαν τρεις.

images Kurdish Militants 20171226-20171226-20171226-96598eb694-imagea1a242-imageb0e6ca-image
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά Τούρκοι στρατιώτες, σύμφωνα με το Κουρδικό πρακτορείο.
Νωρίτερα χθες, σε επίθεση Κούρδων σε άλλη περιοχή της Σεμντινλί σκοτώθηκαν οκτώ Τούρκοι στρατιώτες.Από πλευράς του, ο Τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τις χθεσινές συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες σκοτώθηκαν μόνο δύο Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκε τρίτος.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί, σε νέα επίθεση Κούρδων στην ανατολική επαρχία Χακκαρί.

images-hakkari-images

Σε νέα επίθεση Κούρδων ανταρτών, τη φορά αυτή στην επαρχία Χακκαρί, στην ανατολική Τουρκία, σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκε τρίτος.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, η επίθεση διενεργήθηκε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των Κούρδων στην επαρχία Σεμντινλί.
Από πλευράς του, το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANF NEWS, μετέδωσε ότι κατά την επίθεση σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες.
Μετέδωσε επίσης ότι Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών κοντά στην περιοχή, όπου έγινε η επίθεση.