Category Archives: Ισραήλ

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση άρχισε το Ισραήλ.Σε εξέλιξη και κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

images Israel MAP N images

Το Ισραήλ άρχισε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση.
Σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση άρχισε χθες βράδυ με την ήχηση των σειρήνων σε ολόκληρο το Ισραήλ και θα διαρκέσει μιάν εβδομάδα.
Στόχος, είναι η προετοιμασία του Ισραήλ για πιθανό μεγάλο πόλεμο, όπως αναφέρεται.
Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η άσκηση θα καλύψει ολόκληρο το Ισραήλ.

images Israel Military Exercise nn JUNIPER-COBRA-5-300x200
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις τέσσερις Μαρτίου, κοινή άσκηση στρατιωτική άσκηση μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών για αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης από τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η άσκηση προγραμματίζεται να συνεχισθεί έως τα μέσα τρέχοντος μηνός.
Περιλαμβάνει προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές βαλλιστικών πυραύλων και πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ.

images Israel USA Military Exercise N JUNIPER-COBRA-4-810x540
Οι επικεφαλείς αξιωματικοί της άσκησης δήλωσαν ότι οι Ισραηλινές και οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται και εκπαιδεύονται για ”απειλές πολλαπλών κατευθύσεων”, όπως τις αποκάλεσαν.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις από το 2001.

Πώληση Ισραηλινού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αξίας δεκαπέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.Υπογραφή δύο συμφωνιών.

images-israel-gas-leviath-tamar-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Οι εταιρείες Ντέλεκ και Νόμπολ Ενερτζυ, ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν δύο συμφωνίες για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο συνολικής αξίας δεκαπέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα προσεχή δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ, οι δύο εταιρείες θα εφοδιάζουν την Αιγυπτιακή εταιρεία Ντολφίνους Ενερτζυ με επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα Ισραηλινού φυσικού αερίου ετησίως.

images Israel Gas Tamar Leviathan  images
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς την ιστορική.
Σε γραπτή δήλωση, που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Βενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι από τη συμφωνία θα εισρεύσουν εκατομμύρια δολάρια στα κρατικά ταμεία του Ισραήλ, τα οποία αργότερα θα δαπανηθούν για την παιδεία, τις υπηρεσίες υγείας και την ευημερία προς όφελος των πολιτών της χώρας.

images Netanyahu NEW 2973348984
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισημαίνει, εξάλλου, ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ασφάλειας και της οικονομίας του Ισραήλ καθώς και των περιφερειακών του σχέσεων.

Συνελήφθησαν και πάλι οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι στο Ισραήλ για να απελαθούν.

images Turkish Israel Al-Aksa 645x344-israel-releases-turkish-citizens-detained-at-al-aqsa-mosque-1514066845822

Οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν έξω από το τέμενος Αλ-Ακσα την περασμένη Παρασκευή και αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι, συνελήφθησαν και πάλι από τις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για να απελαθούν.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, οι Τούρκοι υπήκοοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση από Ισραηλινό δικαστήριο μετά τη σύλληψή τους, όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο τέμενος φορώντας μπλούζες με Τουρκικές σημαίες.
Η Ισραηλινή αστυνομία είχε ζητήσει από τους Τούρκους να αφαιρέσουν τις μπλούζες, κάτι που αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να σημειωθούν μικρής έκτασης επεισόδια και να συλληφθούν.

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν έξω από το τέμενος Αλ-Ακσα των Ιεροσολύμων, αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση από Ισραηλινό δικαστήριο.

images Turkish Israel Al-Aksa 645x344-israel-releases-turkish-citizens-detained-at-al-aqsa-mosque-1514066845822

Στο Ισραήλ, δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση τρεις Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν προχθές έξω από το τέμενος Αλ-Ακσα στα Ιεροσόλυμα.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, οι τρεις Τούρκοι κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν να κτυπήσουν την Ισραηλινή αστυνομία και να προβάλουν αντίσταση καθώς και για διατάραξη της δημόσιας τάξης και την παρακολούθηση παράνομης διαδήλωσης.
Οι Τούρκοι, που φορούσαν μπλούζες με τη σημαία της Τουρκίας, προσπάθησαν να εισέλθουν στο τέμενος, αλλά η Ισραηλινή αστυνομία τους παρεμπόδισε λέγοντάς τους ότι απαγορεύεται εκτός αν τις αφαιρέσουν.
Αυτοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να σημειωθούν μικροσυμπλοκές και η Ισραηλινή αστυνομία να τους συλλάβει.

images Israel Jerusalem View  αρχείο λήψης
Το επεισόδιο σημειώθηκε σε περίοδο κατά την οποία επικρατεί ένταση στην περιοχή και Παλαιστίνιοι οργανώνουν οργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον της απόφασης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Η Τουρκία, εξάλλου, η οποία αντέδρασε έντονα στην απόφαση Τραμπ, πρωτοστατεί για την ανάκλησή της, ενώ στη χώρα οργανώνονται διαδηλώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Πρεσβεία στον ανατολικό τομέα των Ιεροσολύμων θα ανοίξει η Τουρκία, δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογαν.Κλιμακώνει την ένταση στις Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις.

images Israel Jerusalem View  αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, δήλωσε ότι η χώρα του θα ανοίξει πρεσβεία στον ανατολικό τομέα των Ιεροσολύμων, μετά την απόφαση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας για αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.
Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην πόλη Καραμάν στην κεντρική Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι η Αγκυρα έχει ήδη ανακηρύξει τον ανατολικό τομέα των Ιεροσολύμων πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά δεν μπορεί να ανοίξει πρεσβεία, σημείωσε, επειδή τα Ιεροσόλυμα βρίσκονται υπό κατοχή, κατά την έκφρασή του.
”Με τη θέληση του Αλλάχ”, πρόσθεσε, ”πλησιάζει και επισήμως η ημέρα, που με την άδεια του Αλλάχ θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας”.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Ο πρόεδρος Ερντογαν ανέφερε ότι το γενικό προξενείο της Τουρκίας στα Ιεροσόλυμα εκπροσωπείται ήδη σε επίπεδο πρέσβη.
Επέκρινε και πάλι έντονα τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόφασή του να αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταστεγασθεί η πρεσβεία της χώρας από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.
Είπε ότι ο πρόεδρος Τράμπ πήρε την απόφαση με την κατανόηση, κατά την έκφρασή του, των Ευαγγελιστών και των Σιωνιστών με τη λογική ”το έκαμα και τελείωσε”.
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το μέτρο αυτό λήφθηκε με τη λογική [Δεν σας αναγνωρίζουμε [οι Ηνωμένες Πολιτείες].”Και εμείς [η Τουρκία] δεν σας αναγνωρίζουμε εσας.
Προκλητικός ο Ταγίπ Ερντογαν κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να μην προσπαθήσει να αναληφθεί Σιωνιστική επιχείρηση, διότι το κόστος, κατά την έκφρασή του, θα είναι βαρύ, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς.

images Israel MAP N images
Παρουσίασε επίσης φωτογραφία με Ισραηλινούς στρατιώτες, που συνέλαβαν και κρατούσαν δεκατετράχρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος υποφέρει με το σύνδρομο Ντάουν στη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Χεβρών, στη Δυτική Οχθη, στις οκτώ Δεκεμβρίου, λέγοντας τα εξής:
”Αυτοί είναι δειλοί για να φοβούνται το σύνδρομο αυτό.Γεια σου Αμερική, γεια σου Τραμπ. Δεν το είδατε αυτό ? Μπορείτε να πείτε :Είναι η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, αλλά τι λέει ο κόσμος στις Ηνωμένες Πολιτείες ? Λέει :Δεν θα πρέπει να έχετε όπλα με πυρηνικές κεφαλές, αλλά το κάμνετε. Υπάρχουν δύο μονοπάτια για τη χώρα μας: Είτε θα υποταχθούμε είτε θα αγωνισθούμε”.

Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τη στάση, που τηρεί η Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ.

images Russia Peskof  images

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τη στάση, που τηρεί η Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ.
Ο πρόεδρος Ερντογαν χαρακτήρισε το Ισραήλ τρομοκρατικό κράτος και υποστήριξε ότι ο Ανατολικός τομέας των Ιεροσολύμων πρέπει να αναγνωρισθεί ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Απαντώντας στη δήλωση Ερντογαν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία γνωρίζει ποια είναι η θέση του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ταςς.
Γνωρίζουμε, πρόσθεσε, τη θέση αυτή, αλλά δεν συμβαδίζει με τη θέση μας.

images Israel Jerusalem View  αρχείο λήψης
Σημείωσε πως η θέση της Ρωσίας σε σχέση με τα Ιεροσόλυμα και τη διευθέτηση του Μεσανατολικού είναι καλά γνωστή.
Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ότι υποστηρίζει την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, στις οποίες θα περιληφθεί και το θέμα του καθεστώτος των Ιεροσολύμων.

JewishPress.com   Ταςς

Πολλές χώρες θα αποδεχθούν τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνει ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

images Netanyahu NEW 2973348984

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι πολλές χώρες θα αποδεχθούν τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Βενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε μέλη των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών, Μοσσάντ, ανέφερε ότι τελικά, η αλήθεια θα κερδίσει, και πολλές χώρες θα αναγνωρίσουν τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα μεταστεγάσουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα.
Οι δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν μετά τη διακήρυξη της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, που συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη, για αναγνώριση του Ανατολικού τομέα των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης και την έκκληση στη διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο.
Η διακήρυξη καταδικάζει την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

images Jerusalem Town NEW   αρχείο λήψης
Εν τω μεταξύ, τρία κόμματα στην Τουρκία αναγνώρισαν τον Ανατολικό τομέα των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς.
Πρόκειται για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος.
Σε κοινή δήλωση, τα τρία κόμματα καλούν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τον Ανατολικό τομέα των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.