Category Archives: Ισραήλ

Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους στον στρατιωτικό τομέα.Συνομιλίες Καμμένου-Λίμπερμαν στην Αθήνα.

images Liberman Kammenos αρχείο λήψης

Ελλάδα και Ισραήλ συμφώνησαν σε περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους στον στρατιωτικό τομέα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε σημερινή συνάντηση στην Αθήνα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν.
Σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, Καμμένος και Λίμπερμαν συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες εντατικοποίησης των δραστηριοτήτων, που αφορούν την κοινή εκπαίδευση, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάσθηκε η προοπτική συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της υποστήριξης διαφόρων υλικών, όπως εναερίων μέσων,στον οποίο το Ισραήλ διαθέτει υψηλή τεχνολογία.

images Panos Kammenos Defence  images
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ έχει συστηματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια – και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια – μέσα από προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας.
Αναφέρθηκε επίσης στην αυριανή τριμερή συνάντηση στην Αθήνα των υπουργών Αμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, κατά την οποία, σημείωσε, αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα.
Ανέφερε ακόμη ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η επέκταση της συνεργασίας των τριών χωρών και στον ενεργειακό τομέα με τη δημιουργία ενεργειακών οδών που θα μπορέσουν να συνδέσουν τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη.

images-liberman-foto-645x344-israeli-defense-min-urges-eu-to-take-tougher-stance-against-turkey-1480486572418
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, παρέπεμψε τα θέματα, που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, σε μελλοντικές επαφές του πρωθυπουργού της Ελλάδας, του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ είναι ανοικτό σε συνεργασίες με τις μετριοπαθείς  Μουσουλμανικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία.
Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας είπε ότι η μεγάλη απειλή για τον Μουσουλμανικό κόσμο είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ και οι εξτρεμιστικές οργανώσεις και έφερε ως παράδειγμα την Χιζμπολάχ, την Αλ Κάϊντα και το Ιράν, στο καθεστώς του οποίου επέρριψε την ευθύνη για την παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου.

images Greece Israel Flags  αρχείο λήψης
Από πλευράς του, ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας όλων των αξιόπιστων συμμάχων για την αντιμετώπιση της Ισλαμικής τρομοκρατίας, των εξτρεμιστών και των χρηματοδοτών τους στην ευρύτερη περιοχή, που πλήττεται από κρίσεις.
Καμμένος και Λίμπερμαν χαρακτήρισαν εξαιρετική τη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα.

Αθήνα και Τελ Αβίβ συζητούν το θέμα της αναβάθμισης της συνεργασίας τους στον τομέα των υποβρυχίων.Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ Αρχηγού ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη.

images Tzounis Admiral Greece αρχείο λήψης
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδας, Αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του Ναυάρχου Ελί Σαρβάτ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στο επίκεντρο των συζητήσεων,  που είχε ο Αντιναύαρχος Τσούνης ήταν η συμμετοχή μονάδων του Ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση ”ΝΗΡΙΗΣ 17” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, με βασικότερο εκείνο των υποβρυχίων.

images Tzounis Israel αρχείο λήψης
Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση στη Χάϊφα και ξεναγήθηκε στο υποβρύχιο INS TANIN, τύπου DOLPHIN II.
Τα Ισραηλινά υποβρύχια αυτού του τύπου μπορούν να εκτοξεύουν και πυραύλους Κρουζ, σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αντιναύαρχος Τσούνης επισκέφθηκε επίσης εταιρείες της Ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Το Ισραήλ σώζει παιδιά Κούρδων με καρδιολογικά προβλήματα παρά τις επικρίσεις του Ταγίπ Ερντογαν.

images Israel Kurdish Children 393138

Μετά τις επικρίσεις, τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, διατύπωσε για την υποστήριξη του Ισραήλ προς τους Κούρδους, ο Ισραηλινός υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας, Τζάτσι Χανέγκμπι, επισκέφθηκε παιδιά Κούρδων από το Ιρακινό Κουρδιστάν με καρδιολογικά προβλήματα, τα οποία τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο ιατρικό κέντρο του Ισραήλ Holon’s Wolfoson.
Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ, ο Τζάτσι Χανέγκμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο κέντρο αυτό διενεργούνται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά από το εξωτερικό, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς.
Νοσηλεύονται επίσης παιδιά από το Αφγανιστάν, το Τόγκο, τη Ζανζιβάρη και την Παλαιστινική Αρχή.
Οπως γράφει η Τζερούσαλεμ Ποστ, μέχρι σήμερα, το υπουργείο Περιφερειακής συνεργασίας του Ισραήλ έχει χρηματοδοτήσει τη θεραπεία περίπου πεντακοσίων παιδιών με καρδιακές παθήσεις από το Ιράκ, την Παλαιστινιακή Αρχή, τη Συρία και την Ιορδανία.

images Kurdish Israeli Flags 0x0-kurdish-residents-in-irbil-celebrate-krg-referendum-waving-israeli-flags-1506375709519images Kurdistan -Turkey Map   αρχείο λήψης
Γράφει επίσης πως, όταν συζητήθηκε το θέμα της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, ο Τζάτσι Χανέγκμπι είπε ότι ενώ, υπάρχουν αυτοί, που επικρίνουν τη δραστηριότητα του Ισραήλ, [Ερντογαν] η πραγματικότητα αποδεικνύει πως το Εβραϊκό κράτος είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής της ισότητας και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να βοηθά τα παιδιά με προβλήματα καρδιάς.
Για χρόνια, γιατροί και νοσηλευτές του προγράμματος για τη διάσωση παιδιών με καρδιολογικά προβλήματα, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, έχουν περιθάλψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες τετρακόσια παιδιά από χώρες της Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Εχουν επίσης εκπαιδεύσει περισσότερους από εκατόν γιατρούς στις χώρες αυτές, επιτρέποντάς τους να σώσουν τις ζωές πολλών άλλων παιδιών

Απειλές εναντίον του Ισραήλ διατυπώνει ο Ταγίπ Ερντογαν για την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

images-israel-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του για υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Σε ομιλία στην Αγκυρα μετά το χθεσινό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ για την ανεξαρτητοποίηση του Κουρδιστάν από το Ιράκ, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε το Ισραήλ ότι αν δεν επανεξετάσει την απόφασή του, η Αγκυρα θα παγώσει τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών της με το Τελ Αβίβ.Νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ δήλωσε ότι η ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους θα είναι επωφελής για το Τελ Αβίβ.

images Erdogan N αρχείο λήψηςimages Barzani αρχείο λήψης
Ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι μόνο το Ισραήλ υποστηρίζει τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους και ανέφερε προκλητικά πως η υποστήριξη του Τελ Αβίβ δεν θα σώσει τους Κούρδους από τις κυρώσεις, τις οποίες θα επιβάλει η Τουρκία εναντίον τους αν κριθεί αναγκαίο.
Είπε, εξάλλου, ότι Κούρδοι κρατούσαν Ισραηλινές σημαίες κατά τους χθεσινοβραδινούς πανηγυρισμούς στο Κουρδιστάν για τη σαρωτική νίκη του ”Ναι” στο δημοψήφισμα.

Προς όφελος του Ισραήλ η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, δηλώνει η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης.

images Israeli Minister Justice 220px-AYELET_SHAKEDimages Kurdistan Irak MAP   images

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγελέτ Σιάκεντ, η οποία είχε υποστηρίξει τη δημιουργία νέου ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους, ανακοίνωσε ότι η ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδιστάν θα είναι επωφελής για το Ισραήλ.
Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το Ισραήλ καθώς και δυτικές χώρες θα έχουν μεγάλα οφέλη από τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
Δήλωσε, εξάλλου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουν το δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση του Κουρδιστάν από το Ιράκ.

images-netanyahu-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Η Χααρέτζ, υπενθυμίζει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έχει επίσης εκφράσει υποστήριξη στη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους, λέγοντας πως οι Κούρδοι θα πρέπει να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη χώρα.
Ηνωμένες Πολιτείες, Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Ρωσία, είναι μεταξύ των χωρών, που αντιτάχθηκαν στο δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, υποστηρίζοντας ότι ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της περιοχής.

images Kurdish Israeli Flags 0x0-kurdish-residents-in-irbil-celebrate-krg-referendum-waving-israeli-flags-1506375709519

Μετά τη σαρωτική νίκη του ”Ναι”, στο χθεσινό δημοψήφισμα, χιλιάδες Κούρδοι ξεχύθηκαν στους δρόμους των πόλεων και των χωριών στο Ιρακινό Κουρδιστάν και γιόρτασαν το αποτέλεσμα κρατώντας σε μερικές περιπτώσεις σημαίες του Ισραήλ.

Υπέρ της ανεξαρτησίας των Κούρδων ο πρώην υπαρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.Τονίζει επίσης ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

images Israeli IDF Golan 1854651609

O πρώην υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, υποστράτηγος Γιαρ Γκολάν, εξέφρασε υποστήριξη στην ανεξαρτησία των Κούρδων και τόνισε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, το οποίο αγωνίζεται για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στο νοτιανατολικό τμήμα της Τουρκίας, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Σε ομιλία σε διάσκεψη στη Ουάσιγκτων, την περασμένη εβδομάδα, ο υποστράτηγος Γκολάν είπε ότι η προσωπική του άποψη είναι πως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Οταν βλέπετε προς το Ιράν στα ανατολικά, πρόσθεσε, όταν βλέπετε την αστάθεια στην περιοχή, μιά σταθερή και ενοποιημένη Κουρδική οντότητα στη μέση αυτού του βάλτου, κατά την έκφρασή του, δεν είναι κακή ιδέα, υποστήριξε.

images Kurdistan MAP imagesimages Kurds Strasburg NEW C4ZUyWmW8AEdkiE
Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η ομιλία Γκολάν προκάλεσε αίσθηση τόσο στην Αμερικανική πρωτεύουσα όσο και την Τουρκία και το Ιράκ, λόγω της δράσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην Τουρκία και λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της περιοχής αργότερα αυτό το μήνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο δημοψήφισμα και πιέζουν την Κουρδική ηγεσία στο Ιράκ να ταχθεί εναντίον του δημοψηφίσματος.

images-netanyahu-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ υποστηρίζει την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους, αλλά θεωρεί το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα τρομοκρατική οργάνωση.
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Μπουένος Αϋρες, πρωτεύουσα της Αργεντινής, ο Βενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι το Ισραήλ θεωρεί επίσης τρομοκρατική οργάνωση την Χαμάς, την οποία, είπε, υποστηρίζει η Τουρκία.
Ενώ το Ισραήλ, πρόσθεσε, αντιτίθεται στην τρομοκρατία συνολικά, υποστηρίζει τις νόμιμες προσπάθειες του Κουρδικού λαού να εγκαθιδρύσει το δικό του κράτος.Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους και το 2004.

 

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Τουρκία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο.Προειδοποιήσεις για τρομοκρατικές επιθέσεις.

images Israel Flag   images

Οι αρχές του Ισραήλ εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν περιοχές, οι οποίες θα αποτελούσαν πρωταρχικούς στόχους για  Τζιχαντιστές,περιλαμβανομένων της Τουρκίας και χωρών της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους Τάϊμς του Ισραήλ..
Οι προειδοποιήσεις εκδόθηκαν ενόψει του γεγονότος ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί αναμένεται να μεταβούν στο εξωτερικό στη διάρκεια των Εβραϊκών γιορτών, που αρχίζουν με την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά στις είκοσι Σεπτεμβρίου και τελειώνουν με το φεστιβάλ Σιουκότ από τις τέσσερις έως τις δώδεκα Οκτωβρίου.
Το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, το οποίο εκδίδει τις προειδοποιήσεις πριν από τις περισσότερες περιόδους των διακοπών των Ισραηλινών, ανακοίνωσε ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονται ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς για τους Ισραηλινούς τουρίστες προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Χερσόνησος του Σινά στην Αίγυπτο.

images Israel-Cyprus-Turkey gas   th
Προειδοποιήσεις εκδόθηκαν για την υπόλοιπη Αίγυπτο καθώς και την Ιορδανία.
Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα, στις προειδοποιήσεις αναφέρεται ότι σε όλους αυτούς τους προορισμούς τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον περιοχών, που κατακλύζονται από τουρίστες και ίσως, προστίθεται, να αναζητούν περιοχές, στις οποίες θα περνούν τις διακοπές του εκατοντάδες Ισραηλινοί τουρίστες.