Category Archives: Κατεχόμενα

Η ”παραχώρηση” δώδεκα χιλιάδων λεγόμενων υπηκοοτήτων ήταν καθοριστική για τα αποτελέσματα των ”εκλογών”, καταγγέλλει ο Τζεμάλ Οζιγκίτ.

images Ozyigit TCY Politician αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζιγκίτ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν εξασφάλισε πολλές ψήφους στις παράνομες βουλευτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των Τουρκοκυπρίων και συμμετέχει σε πολλά έργα, τα οποία αφορούν την ευημερία τους.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιτέϊ, ο Τζεμάλ Οζιγκίτ έκαμε τη δήλωση αξιολογώντας τα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών, τα οποία, όπως κατήγγειλε, καθορίστηκαν με την ”παραχώρηση” δώδεκα χιλιάδων λεγόμενων υπηκοοτήτων.

images-settlers-occup-cypr-imagesimages Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf

Οκτώ με εννέα χιλιάδες άτομα [έποικοι] που ”απέκτησαν” τη λεγόμενη ιθαγένεια ήταν ”ψηφοφόροι”, συνέχισε, και καθόρισαν τα αποτελέσματα, επειδή τάχθηκαν υπέρ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.
”Φυσικά”, πρόσθεσε, ”όλοι όσοι ζούν σε αυτή τη χώρα είναι ο λαός μας και δεν θα πρέπει να τους απομονώσουμε.”.
Ωστόσο, σημείωσε ο Τζεμάλ Οζιγκίτ, η παράνομη παραχώρηση λεγόμενων υπηκοοτήτων με στόχο τη ”ψήφο των πολιτών” οδήγησε τα κόμματα της αριστεράς στη σημερινή κατάσταση.

Διαμαρτυρία καθηγητών στο ”υπουργείο Παιδείας” ότι εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, που διορίστηκαν στο Θεολογικό Κολλέγιο, Χαλά Σουλτάν, καταπιέζουν τους φοιτητές.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ”Υπάρχει επιβολή και καταπίεση”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι ομάδα καθηγητών από το Θεολογικό Κολλέγιο Χαλά Σουλτάν ισχυρίστηκε ότι η θρησκευτική καταπίεση ασκείται τόσο σε αυτούς όσο και στους φοιτητές στη σχολή.
Η ομάδα των καθηγητών υπέβαλε την καταγγελία στη λεγόμενη γενική διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ”υπουργείου Παιδείας”, σε επιστολή στην οποία καταγράφονται παραδείγματα θρησκευτικής καταπίεσης.
Στην επιστολή, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι επαγγελματίες καθηγητές, που προέρχονται από την Τουρκία, συμπεριφέρονται ως να είναι οι πραγματικοί διαχειριστές της σχολής και η καταπίεση ασκείται από τους αναθέτοντες καθηγητές και τους βοηθούς τους.
Αναφέρεται επίσης ότι οι φοιτητές, που διαμένουν στις εστίες του Θεολογικού Κολλεγίου Χαλά Σουλτάν τούς ξυπνούν με τη βία για να κάμουν την προσευχή τους.

images Hala Sultan Mia Milia mia-milia-mosque-2
Στην επιστολή, υπάρχουν ακόμη ισχυρισμοί ότι οργανώνονται διαγωνισμοί ανάγνωσης του Κορανίου με ανταλλαγή ακριβών βραβείων και δημιουργείται Ισλαμική άποψη για τα πολιτικά πράγματα.
Οι καθηγητές θεολογίας δήλωσαν επίσης ότι ”οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά θα μετατραπούν σε πέτρες”.

 

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων.

 

Τουρκική φρεγάτα κατέπλευσε παράνομα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

images Famagusta PORT    αρχείο λήψης

Η φρεγάτα του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Orucreis, κατέπλευσε παράνομα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαμπεράλ Κίπρισλι.
Οι λεγόμενες δυνάμεις ασφαλείας των κατεχομένων, ανακοίνωσαν ότι το ”κοινό” μπορεί να επισκεφθεί το πολεμικό σκάφος.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Πολύ σύντομα η Τουρκία θα στείλει στη Μεσόγειο το πρώτο πλοίο-γεωτρύπανο, επαναλαμβάνει ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

 

images Cyprus EEZ NEW N DMv2GZnWAAAe3pl

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϋράκ, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το 2018 άρχισε με σημαντικές επενδύσεις και επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες δράσεις υποδομής στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής της Τουρκίας για την Ενέργεια, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

ELDER 9. Sektör Toplantısı
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ χαρακτήρισε το 2017 επιτυχές έτος σε σχέση με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και είπε ότι το πρώτο πλοίο-γεωτρύπανο θα σταλεί στη Μεσόγειο για παρόμοιες έρευνες το συντομότερο δυνατόν.
Η Σαμπάχ γράφει ότι η Τουρκία έχει ήδη διενεργήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρησιμοποιώντας δύο σεισμογραφικά σκάφη, αλλά το πλοίο, που θα σταλεί τώρα θα είναι το πρώτο σκάφος της χώρας για τέτοιες έρευνες.

images Turkey Deepsea Metro 2 thumbs_b_c_99dfb1a4a8ba3343029f2a58f730d734
Πρόκειται για το πλοίο-γεωτρύπανο Deep Sea Metro-2, που κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2011.
Εχει μήκος διακόσια-είκοσι-εννέα μέτρα και μπορεί να διενεργήσει γεώτρηση σε μέγιστο βάθος δώδεκα χιλιάδων εκατόν-ενενήντα μέτρων.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων.

Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ εξουσιοδοτήθηκε από το κόμμα του να έχει επαφές για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το Κόμμα του Λαού, εξουσιοδότησε τον πρόεδρό του, Κουντρέτ Οζερσάϊ να έχει επαφές για εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, ο Κουντρέτ Οζερσάϊ σε δηλώσεις μετά την απόφαση, διέψευσε πληροφορίες ότι το Κόμμα του Λαού προτίθεται να συμμετάσχει σε λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Η εφημερίδα γράφει ότι μετά την απόφαση, το Κόμμα του Λαού επικεντρώνεται στην εγκαθίδρυση τετραμερούς λεγόμενης κυβέρνησης με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υποστηρίζει επίσης ότι είναι απίθανο να σχηματισθεί ”κυβέρνηση” με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, επειδή όλα τα κόμματα εκτός από το Κόμμα των εποίκων, της Αναγέννησης, έχουν κλείσει την πόρτα της συνεργασίας με το κόμμα αυτό.
Η Αφρίκα γράφει επίσης ότι μετά την αποσαφήνιση της κατάστασης, ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή αναμένεται ότι θα αναθέσει στον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν, τη λεγόμενη εντολή για εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης.

images occupied Nicosia imagesimages Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Ωστόσο, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρισλι γράφει ότι συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα του σχηματισμού ”κυβέρνησης” και πως τα πράγματα προχωρούν στον σχηματισμό τριμερούς ”συνασπισμού” μεταξύ των κομμάτων της δεξιάς, που είναι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα των εποίκων, της Αναγέννησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή θα είναι παράνομη κυβέρνηση, η οποία θα διαρκέσει για δεκαπέντε μήνες και θα οδηγήσει τους Τουρκοκυπρίους σε νέες λεγόμενες εκλογές.
Επιπλέον, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν δημοσιεύει ότι η χθες έγινε η ”ανακήρυξη” των νικητών των ”εκλογών” και πως η νέα ψευδοβουλή θα συγκληθεί για πρώτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα.

images-ozgurgun-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, τέλος, γράφει ότι ο Μουσταφά Ακκιντζιή αναμένεται να αναθέσει την λεγόμενη εντολή για σχηματισμό ”κυβέρνησης” στον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Στραμμένα στον Σερντάρ Ντενκτάς τα βλέμματα για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.Σενάρια και δηλώσεις.

images Serdar Denktas N     αρχείο λήψης

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, η προσοχή είναι στραμμένη στο Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, με τη συμμετοχή τεσσάρων κομμάτων, ύστερα από την απόφαση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κόμματος Κοινωνικής Δημοκρατίας και του Κόμματος του Λαού να μην συνεργασθούν με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, επιπλέον, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα χρειασθεί επίσης το Δημοκρατικό Κόμμα για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού τριών κομμάτων με τη συμμετοχή του Κόμματος των εποίκων, της Αναγέννησης.
Συνεπώς, γράφει η εφημερίδα, φαίνεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Σερντάρ Ντενκτάς έχει αποκτήσει ”κρίσιμο ρόλο” στην εν εξελίξει διαδικασία.
Η απόφαση, που θα ληφθεί από τον Σερντάρ Ντενκτάς, προσθέτει, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το κόμμα του να διεξάγει διαβουλεύσεις για πιθανό σχηματισμό παράνομης κυβέρνησης συνασπισμού, αναμένεται με ενδιαφέρον.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί με όλους και δεν θα κλείσει την πόρτα σε κανέναν, κατά την έκφρασή του.
Σύμφωνα με την Κίπρις, στα κατεχόμενα λέγεται ότι στόχος είναι ο σχηματισμός λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, από τα κόμματα, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κόμμα του Λαού, Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό Κόμμα, και η οποία θα είναι λεγόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών, όπως αυτή, που εγκαθιδρύθηκε το 2013 υπό την Σιμπέλ Σιμπέρ.

images Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Υποστηρίζεται, εξάλλου, ότι στη διάρκεια των πρώτων επαφών, τα κόμματα αυτά συμφώνησαν πως κανένας λεγόμενος βουλευτής δεν θα διορισθεί ”υπουργός” στο ”νέο υπουργικό συμβούλιο” και ο Χουσείν Αγκολεμλί, γηραιότερος ”βουλευτής”, θα γίνει λεγόμενος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την Κίπρις, άλλο σενάριο αφορά τον πιθανό σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού.
Παρόλον ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κουντρέτ Οζερσάϊ εξέφρασε αντίθεση στην επιλογή αυτή, ορισμένα μέλη του κόμματος φαίνεται ότι συμφωνούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι μετά τη δημοσίευση πληροφοριών για μυστικές συναντήσεις σε σχέση με την εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος του Λαού, Τολγκάν Ατακάν, διέψευσε τις πληροφορίες, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού προς το παρόν.
Σύμφωνα με την Αφρίκα, ο Τολγκάν Ατακάν διέψευσε ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Κόμματος του Λαού.

images Illegal Parliament Occupied Cyprus North-Cyprus-News-TRNC-Assembly
Επιπρόσθετα, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Σταρ Κίπρις γράφει ότι η μόνη φόρμουλα για την εγκαθίδρυση δεξιάς ”κυβέρνησης” είναι ο λεγόμενος συνασπισμός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας-Δημοκρατικού Κόμματος και Κόμματος των εποίκων, της Αναγέννησης, που διαθέτει 26 ”έδρες” στη ψευδοβουλή.
Ο λεγόμενος βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Φαίζ Σουτσούογλου δεν απέκλεισε την προαναφερθείσα συνεργασία των δύο κομμάτων.
Διαφώνησε με τα κόμματα, τα οποία ανακοίνωσαν ότι δεν θα συνεργασθούν με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και υποστήριξε ότι αν είναι αναγκαίο, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα παραμείνει στην ”αντιπολίτευση”.
Ο πρόεδρος του Κόμματος των εποίκων, της Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί,εξάλλου, δήλωσε ότι θα μπορούσε να συναινέσει σε συνεργασία είτε με τα κόμματα της δεξιάς είτε με τα κόμματα της αριστεράς, υπό τον όρο ότι θα διεξαχθούν νέες ”εκλογές” και θα αναθεωρηθεί ο λεγόμενος εκλογικός νόμος.

images Tzemal Ozigkit     images
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ορτάμ, τέλος, γράφει ότι ο ηγέτης του Κόμματος Κοινωνικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζιγκίτ, δήλωσε στον παράνομο Μπαϋράκ ότι το κόμμα του βλέπει θετικά τον σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων, στον οποίο δεν θα συμμετέχουν το Κόμμα ΕθνικήςΕνότητας και το Κόμμα των εποίκων.
”Κυβέρνηση”, πρόσθεσε, θα πρέπει να εγκαθιδρυθεί το συντομότερο, λόγω των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν επειγόντως και της ”κινητικότητας”, κατά την έκφραση του, που θα αρχίσει στο Κυπριακό, μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Το Κόμμα Νέα Κύπρος επικρίνει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την παρέμβασή του στο θέμα σχηματισμού λεγόμενης κυβέρνησης.

images occupied Nicosia imagesimages Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Ο γενικός γραμματέας του Τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέα Κύπρος, Μουράτ Κανατλί, επέκρινε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σχέση με το θέμα του σχηματισμού παράνομης κυβέρνησης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και την υιοθέτηση του λεγόμενου προεδρικού συστήματος.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιτέϊ, ο Μουράτ Κανατλί είπε ότι η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την οποία κάλεσε τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς να σταματήσουν να αναφέρουν πως δεν θα συμμετάσχουν σε συγκεκριμένη λεγόμενη κυβέρνηση, αποτελεί ξεκάθαρη εντολή και μήνυμα προς τους Τουρκοκυπρίους.

 

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων