Category Archives: Κατεχόμενα

Σε ανάπλαση του αρχαίου λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας προχωρεί το κατοχικό καθεστώς.

Ο παράνομος δήμος της κατεχόμενης πόλης της Κερύνειας, σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες της ψευδοκυβέρνησης, προχωρεί στην αναστήλωση και αναπαλαίωση όλων των κτηρίων, που βρίσκονται στο αρχαίο λιμάνι της κατεχόμενης πόλης.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιγιαλόγ, σύμφωνα με τη σημερινή επισκόπηση του Τουρκοκυπριακού Τύπου, από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας, με τον κατεχόμενο δήμο συνεργάζονται το ούτω καλούμενο υπουργείο Τουρισμού και τα λεγόμενα τμήματα αρχαιοτήτων και πολεοδομίας.
Ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Κερύνειας Νιντάϊ Γγκιουνγιόρντου, δήλωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα των κτηρίων του λιμανιού.

8000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Τουρκία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.Και 103 νέοι θάνατοι.

Στην Τουρκία, εντοπίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο οκτώ χιλιάδες εκατόν-τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν ακόμη εκατόν-τρεις θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε είκοσι-έξι χιλιάδες εννιακόσιους, από την ημέρα, που ενέσκηψε η πανδημία.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εξάλλου, έφθασε τα δύο εκατομμύρια πενήντα-τρεις χιλιάδες.
Σύμφωνα με το Ανατολή, χίλιοι-τριακόσιοι-δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στις δεκατέσσερις περασμένου μηνός άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.


Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο λεγόμενος υπουργός υγείας Αλί Πιλί ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες εντοπίστηκαν ακόμη εξήντα-εννέα άτομα θετικά στον κορονοϊό, όπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί.
Ανακοίνωσε επίσης ότι από τα είκοσι δείγματα covid-19, τα οποία στάληκαν στην Τουρκία για ανάλυση, τα δεκαέξι ανήκουν στον Βρετανικό μεταλλαγμένο ιό.

Δύο νέα κρούσματα από κορονοϊό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Αφορούν άτομα, που έφθασαν από Τουρκία και Καζακστάν.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εντοπίστηκαν σήμερα δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε εκατόν-έντεκα τον συνολικό αριθμό τους.Τέσσερα άτομα έχουν αποβιώσει έως σήμερα.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, τα κρούσματα αφορούν ένα άτομο, που ήρθε από την Τουρκία και ένα από το Καζακστάν.
Ο λεγόμενος υπουργός υγείας Αλί Πιλί δήλωσε ότι επειδή το Καζακστάν είναι στην κατηγορία Γ , ο επιβάτης ήταν σε απομόνωση και μόλις το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν θετικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Σε νοσοκομείο, πρόσθεσε, μεταφέρθηκε και ο Τούρκος, που έφθασε από την Τουρκία και άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του.
Οπως μετέδωσε ο παράνομος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Μπαϋράκ, ο λεγόμενος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έγιναν συνολικά οκτακόσιες-τρεις διαγνωστικές εξετάσεις για κορονοϊό σε επιβάτες, που έφθασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, από τις οποίες τετρακόσιες-τριάντα-τέσσερις έχουν ολοκληρωθεί και τριακόσιες-εξήντα-εννέα βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Υπαναχώρησε ο Οζερσάι και ανοίγει τα οδοφράγματα από τις είκοσι-δύο Ιουνίου για τους Τουρκοκυπρίους, που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και ανακοίνωσε ότι από τις είκοσι-δύο Ιουνίου και εφ’ όσον οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν, σε σχέση με τα κρούσματα του κορονοϊού, μπορούν να αρχίσουν οι διελεύσεις των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι στις οκτώ Ιουνίου άρχισαν οι πτήσεις χωρίς καραντίνα στη “νότια Κύπρο”, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και δεκατέσσερις ημέρες μετά ”θα φανεί το αποτέλεσμα”.
Πρόσθεσε ότι ”οι δεκατέσσερις ημέρες ολοκληρώνονται στις είκοσι-δύο Ιουνίου, οπότε η εικόνα θα ξεκαθαρίσει και θα δούμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άνοιγμα της νότιας Κύπρου προς το εξωτερικό”.
Αν την ημερομηνία αυτή, σημείωσε, δεν υπάρξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ”Ελληνοκυπριακή πλευρά”, μπορούν να αρχίσουν οι διελεύσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι εργάζονται στο ”νότο” και που μένουν στην Πύλα, με τον όρο της διενέργειας τεστ PCR πριν από την πρώτη διέλευση.

Επανήλθε με το άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ο Ερσίν Τατάρ.Θα αποκτήσει δυναμική, μετά τη λήξη της πανδημίας του Covid-19, δηλώνει προκλητικά.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, επανήλθε στο θέμα του ανοίγματος της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και του εποικισμού της, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα αποκτήσει δυναμική μετά την ολοκλήρωση της πανδημίας του κορονοϊού.
Υπήρξε, είπε, διακοπή στις διαδικασίες για το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης, λόγω του φονικού ιού, αλλά σύντομα θα επαναρχίσουν, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.
Ο Ερσίν Τατάρ μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.
Το κατοχικό καθεστώς με την υποκίνηση της Αγκυρας αποφάσισε να ανοίξει την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για παράνομη εγκατάσταση Τούρκων εποίκων.
Η πόλη της Αμμοχώστου προστατεύεται από το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε το 1984 και θεωρεί τις απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Bαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους τους ως απαράδεκτες.Ζητεί επίσης τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Hνωμένων Eθνών.


Ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι είναι δυνατόν η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, να σημειώσει πρόοδο, όπως η Σιγκαπούρη, και να γίνει πόλος έλξης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και το Κυπριακό.
Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι το κατοχικό καθεστώς θα εγκαθιδρύσει επιτροπή από εμπειρογνώμονες και γραφειοκράτες στο λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο για υποστήριξη του έργου του ”υπουργείου Εξωτερικών” με στόχο την ολοκλήρωση των νομικών ρυθμίσεων και των τεχνικών εργασιών για το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Καμμιά συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, δεν είναι έγκυρη, ισχυρίζεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ισχυρίστηκε πως καμμιά συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν είναι έγκυρη.
Μιλώντας σε Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την ”Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, κατά την έκφρασή του, σε ότι αφορά τον ”δίκαιο” διαμοιρασμό του πλούτου γύρω από την Κύπρο.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά μέχρι σήμερα η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και οι υπόλοιπες χώρες επιχείρησαν να κάμουν συνεργασία μεταξύ τους αποκλείοντας την Τουρκία.
”Και εμείς τους είπαμε”, πρόσθεσε, ”ότι καμμιά συμφωνία, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν είναι έγκυρη και καμμιά συνεργασία, η οποία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν θα επιφέρει τελικά αποτέλεσμα και το δείξαμε αυτό με τα βήματα που κάμαμε”.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ”δεν επιτρέπονται τα τετελεσμένα”, αλλά οι χώρες αυτές αν θέλουν να κάμουν συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να στραφούν προς την Τουρκία.

Σε σχέση με την αντίδραση της Ελλάδας στην ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η Αγία Σοφία είναι ”περιουσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και πως έχει κατακτηθεί”.
”Θα ρωτήσουμε”, πρόσθεσε, ”κάποιον άλλον πού θα διαβάζεται το κοράνι στη Δημοκρατία της Τουρκίας;”
Η Ελλάδα, είπε προκλητικά, είναι η τελευταία χώρα, η οποία μπορεί να δώσει συμβουλή στην Τουρκία στο θέμα αυτό, αφού η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη, που δεν έχει τέμενος, σύμφωνα με την Τουρκική κρατική τηλεόραση.

Εντονο ενδιαφέρον από ξένους και Τούρκους για αγορά ακινήτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με την Κίπρις.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης ένωσης κτηματομεσιτών, Χασάν Σουνγκιούρ, δήλωσε ότι άτομα από τη Βρετανία, τη Ρωσία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Τουρκία προχωρούν στην αγορά ακινήτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι καταθέτουν προκαταβολή μέσω του διαδικτύου.
Ο Χασάν Σουνγκιούρ έκαμε τις δηλώσεις στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.
Οι λόγοι, είπε, είναι γιατί το κατοχικό καθεστώς αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία από τον κορονοϊό και το ψευδοκράτος είναι ”υγιής και ασφαλής χώρα”, κατά την έκφρασή του.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία προτού ολοκληρωθούν οι πωλήσεις, αλλά, σημείωσε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στις κατεχόμενες περιοχές του Αγίου Σεργίου, του Καραβά και του Αγίου Αμβροσίου.


Ο επικεφαλής της λεγόμενης ένωσης κτηματομεσιτών ισχυρίστηκε πως μετά τον πλήρη τερματισμό της πανδημίας θα υπάρξει ”έκρηξη”, κατά την έκφρασή του, στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα.
Ηδη, είπε, τρεις χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι ζουν στη Βρετανία εξέφρασαν επιθυμία να επιτρέψουν για εγκατάσταση στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.