Category Archives: Κατεχόμενα

Νέα ”κυβέρνηση συνασπισμού” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού, με κοινή γραμμή στο Κυπριακό.

images occupied Nicosia images

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού σχημάτισαν νέα λεγόμενη κυβέρνηση στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ,
τα δύο κόμματα υπέγραψαν λεγόμενο πρωτόκολλο για τον σχηματισμό του ”συνασπισμού”, το πρωί, στη ψευδοβουλή , προτού ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ παρουσιάσει στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζιή τα μέλη του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου του.
Η κατανομή των ”υπουργείων” στη νέα λεγόμενη κυβέρνηση είναι 7 προς 3 με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας να έχει την πλειοψηφία στο ”υπουργικό”.
Ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στους δημοσιογραφους κατά την τελετή της υπογραφής της ”συμφωνίας”, είπε ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού αποφάσισαν να εγκαθιδρύσουν ”σοβαρή, αποφασιστική και σταθερή” λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού.
Εξέφρασε την άποψη ότι ο λεγόμενος συνασπισμός θα εργασθεί αρμονικά και είπε πως εμπιστεύεται τον ηγέτη του Κόμματος του Λαού στο Κυπριακό.
Επανέλαβε επίσης ότι τα δύο κόμματα έχουν την ίδια άποψη στο Κυπριακό.
Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσαϊ, δήλωσε ότι η χώρα, κατά την έκφρασή του, διέρχεται κρίσιμη φάση τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, ιδιαίτερα όσον αφορά το Κυπριακό.
Σημείωσε ότι το κόμμα του αποφάσισε να εισέλθει σε ”συνασπισμό” με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για να μην μείνει η ”χώρα” χωρίς κυβέρνηση και να διεξάγει πρόωρες λεγόμενες εκλογές.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ είπε ότι η εμπειρία του Ερσίν Τατάρ στον οικονομικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα θα είναι ανεκτίμητη στην επίλυση της οικονομικής κρίσης, που βιώνει το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σημειώνοντας ότι το ψευδοκράτος δεν έχει χρόνο να χάσει, ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού ανέφερε ότι η ”κυβέρνηση” θα εργασθεί σκληρά για να λύσει τα προβλήματα της ”χώρας”.

images Tatar Ersin αρχείο λήψηςimages Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Τα αρμόδια όργανα των δύο κομμάτων, που συνήλθαν χθες, ενέκριναν τη λεγόμενη συμφωνία στην οποία κατέληξαν νωρίτερα χθες οι ηγέτες των δύο κομμάτων.
Ενώ το Κόμμα Εθνικής Ενότητας τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, το Κόμμα του Λαού την ενέκρινε κατά πλειοψηφία 40 υπέρ και 20 εναντίον.
Τα ονόματα των νέων λεγόμενων μελών της ψευδοκυβέρνησης, όπως τα παρουσίασε ο Ερσίν Τατάρ στον Μουσταφά Ακκιντζιή, είναι τα εξής :
”πρωθυπουργός ” Ερσίν Τατάρ
”αναπληρωτής πρωθυπουργός” και ”υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι,
”υπουργός δημοσιονομικών” Ολγκούν Αμπτζιάογλου ,(ΚΕΕ)
”υπουργός οικονομίας και ενέργειας” Χασάν Τατσόι (ΚΕΕ), ”υπουργός γεωργίας”, Ντουρσούν Ογούζ (ΚΕΕ),
”υπουργός τουρισμού” Ουνάλ Ουστέλ (ΚΕΕ),
”υπουργός παιδείας”, Ναζίμ Τσαβούσογλου (ΚΕΕ),
”υπουργός υγείας”, Αλί Πιλλί (ΚΕΕ)
”υπουργός εργασίας” Φαίζ Σουτσιούογλου (ΚΕΕ) ,
”υπουργός εσωτερικών” Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς (ΚΛ) και ”υπουργός συγκοινωνιών” Τολγκά Ατακάν (ΚΛ).
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, στο λεγόμενο πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κομμάτων περιλαμβάνεται και αναφορά στο Κυπριακό και σε ”διαφορετικά μοντέλα λύσης”, που πρέπει πλέον να κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης
Η αναφορά στο Κυπριακό είναι η εξής :
”Οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται χωρίς τέλος εδώ και μισό αιώνα έχουν τελειώσει και κατέδειξαν ότι το μοντέλο του ομοσπονδιακού συνεταιρισμού δεν είναι ρεαλιστικό υπό τις παρούσες συνθήκες.Για το λόγο αυτό, πρέπει να έρθουν πλέον στο τραπέζι διαφορετικά μοντέλα, που θα είναι ρεαλιστικά και θα μπορούν να εφαρμοστούν στην Κύπρο. Αν δεν βρεθεί μόνιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ των θεσμών των δύο πλευρών στο εμπόριο, την οικονομία, τον τουρισμό, τα ανθρωπιστικά θέματα και παρόμοια ζητήματα.
Επιπλέον, θα γίνει προσέγγιση για την εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κατά τρόπο, που δεν θα προκληθεί ζημιά στις θεμελιώδεις θέσεις της Τουρκοκυπριακής πλευράς”.
Σύμφωνα με την Κίπρις Ποστασί, το λεγόμενο πρωτόκολλο αναφέρεται και στο θέμα της ενέργειας και σημειώνει ότι ”Οι πόροι των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο δεν ανήκουν μόνον στους Ελληνοκύπριους, αλλά και στους Τουρκοκύπριους και είναι σημαντικό για τις δύο πλευρές να συνεργασθούν και να μοιραστούν αυτούς τους πόρους με δίκαιο τρόπο.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι ”Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου σε πλήρη συνεργασία και αλληλεγγύη με την Τουρκία, θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα φέρει το θέμα σε κάθε διεθνή πλατφόρμα”.

ΓΤΠ:Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

 

Λεγόμενη έφεση καταθέτει το κατοχικό καθεστώς εναντίον της αθώωσης των δημοσιογράφων της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα.

images Afrika Erdogan Statue OYRA afrika-196x300
Το κατοχικό καθεστώς θα καταθέσει λεγόμενη έφεση εναντίον της αθώωσης του εκδότη της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ, και του δημοσιογράφου Αλί Οσμάν ζητώντας την καταδίκη τους στην υπόθεση της δημοσίευσης γελοιογραφίας, η οποία θεωρήθηκε προσβλητική για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν.Στη γελοιογραφία παρουσιαζόταν Ελληνικό άγαλμα να ουρεί στον Ταγίπ Ερντογαν.Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, η λεγόμενη αγωγή εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα, που έκαμε ο τέως παράνομος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, θεωρήθηκε επίσης ως προσπάθεια επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Αγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος.

images Sener Levent   αρχείο λήψης
Οπως γράφει η Κίπρις, η γελοιογραφία ήταν η αιτία για την επίθεση εναντίον των γραφείων της Αφρίκα στις είκοσι-δύο Ιανουρίου του 2018.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

 

Σχεδόν συμφώνησαν στον σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού.

images occupied Nicosia images

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, συνεχίζονται εντατικές προσπάθειες για σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Κόμματος του Λαού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, χθες, οι δύο πλευρές έχουν κάμει ”πιο θετικές δηλώσεις” για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι ειδικά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας άφησε να νοηθεί πως δεν παραμένει κανένα εμπόδιο στο σχηματισμό νέας ”κυβέρνησης συνασπισμού”.
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι αύριο θα φθάσουν ”στο στάδιο της εγκαθίδρυσης” της νέας λεγόμενης κυβέρνησης.

images Tatar Ersin NNN αρχείο λήψης
Σημείωσε ότι οι δύο πλευρες είναι κοντά σε συμφωνία και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το θέμα του διαμοιρασμού των λεγόμενων υπουργείων.
Και πρόσθεσε :”Τέλος πάντων τα τρία υπουργεία, τα οποία έχουν θα τους ανήκουν και τα επτά υπουργεία θα ανήκουν στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας”.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάϊ, εξάλλου, δήλωσε χθες ότι η διαδικασία συνεχίζεται και τα δύο κόμματα καταβάλλουν προσπάθειες να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, ”αν αυτό είναι δυνατό, όπως απαιτείται από την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία”, όπως ανέφερε.
Δεν μπορώ, πρόσθεσε, να δηλώσω τώρα κατά πόσον θα συμβεί αυτό ή όχι”.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, γράφει ότι Τατάρ και Οζερσάϊ είχαν χθες συνάντηση και κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία, μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο κομμάτων για το ζήτημα αυτό.
Σημειώνοντας ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα έχει επτά υπουργεία και το Κόμμα του Λαού τρία, η Χαβαντίς αναφέρει ότι η συμφωνία θα συζητηθεί σήμερα σε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.
Οι αντιπροσωπείες θα οριστικοποιήσουν την τελική μορφή της συμφωνίας, η οποία θα συζητηθεί απόψε στα αρμόδια όργανα των δύο κομμάτων, τα οποία θα έχουν τον τελευταίο λόγο, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Στο πέντε τοις εκατόν το ποσοστό των ”παράνομων εργατών” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images occupied Nicosia images

Οι ”παράνομοι εργάτες” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου φθάνουν το πέντε τοις εκατόν, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.
Η εφημερίδα, επικαλείται πληροφορίες, που πήρε από το λεγόμενο γραφείο προγραμματισμού.
Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε το ούτω καλούμενο γραφείο, το περασμένο έτος, ο αριθμός των εργαζομένων φθάνει τις 132, 411 και από αυτούς 6, 742 είναι ”παράνομοι και μη εγγεγραμμένοι”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Ασκηση έρευνας και διάσωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, οργανώνουν Τουρκία και ψευδοκράτος στην Αγκυρα.

images Occupied Cyprus RED images

Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χακικάτ, η Ταξιαρχία Αναζήτησης και Διάσωσης Ανθρωπιστικής βοήθειας των Τουρκικών δυνάμεων και η λεγόμενη Πολιτική Αμυνα του κατοχικού καθεστώτος, οργανώνουν κοινή άσκηση, στην Αγκυρα, υπό την επωνυμία ” Ασκηση Αναζήτησης και Διάσωσης σε φυσικές καταστροφές ”.
Σε ανακοίνωση, η λεγόμενη Πολιτική Αμυνα αναφέρει ότι οι προετοιμασίες για την άσκηση άρχισαν την περασμένη Δευτέρα.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Πρώτο βήμα για σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού.

images Tatar Ersin αρχείο λήψηςimages Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος του Λαού Κουντρέτ Οζερσάϊ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, είπε ότι μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Κουντρέτ Οζερσάϊ, αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι σήμερα το απόγευμα.
Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες για σχηματισμό νέας ”κυβέρνησης” μόλις άρχισαν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καρποφορήσουν.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Αθωώθηκε ο Σενέρ Λεβέντ για τη γελοιογραφία με το Ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του προέδρου Ερντογαν.

images Sener Levent   αρχείο λήψης

Ο εκδότης της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ και ο αρχισυντάκτης, Αλί Οσμάν Ταμπάκ, αθωώθηκαν σε σχέση με τις κατηγορίες, που διατυπώθηκαν εναντίον τους στην υπόθεση της γελοιογραφίας με το Ελληνικό αρχαίο άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν.
Οι κατηγορίες, που είχε διατυπώσει ο τέως παράνομος πρέσβης της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αφορούσαν την προσβολή αρχηγού ξένου κράτους.
Το λεγόμενο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρόκειται για σάτιρα μέσω της ελευθερίας της έκφρασης και περιέλαβε παραδείγματα από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Σενέρ Λεβέντ εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, αφού, όπως είπε, αποδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Αν αυτή η δίκη γινόταν στην Τουρκία, πρόσθεσε, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό.
”Εδώ είναι η Κύπρος, εμείς είμαστε Κύπριοι, είμαστε υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

images Afrika Erdo NEW afrika
Εδώ δεν είναι Τουρκία, είναι Ευρωπαϊκή Ενωση, και όσο κι αν υπάρχει μια ‘υποδιοίκηση’ και πάλι είναι Κύπρος”, σημείωσε.
Σε δηλώσεις, εξάλλου, σε Ελληνοκύπριους και ξένους δημοσιογράφους ο Σενέρ Λεβέντ είπε ότι ήταν μια δίκη μεταξύ των ιδίων και του Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος, είπε, έχασε και ” εμείς κερδίσαμε”.

ΚΥΠΕ