Category Archives: Κατεχόμενα

”Επιστροφή” στην Ελληνοκυπριακή πλευρά ποσοστού έξι τοις εκατόν στο εδαφικό, προτείνει ο Τατάρ, αν αυτή αποδεχθεί λύση δύο κρατών και κοινές επιτροπές για το φυσικό αέριο.

Ο ”υποψήφιος” για τις παράνομες προεδρικές εκλογές, αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος πρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ, έθεσε ως όρους για λύση του Κυπριακού την αποδοχή από την Ελληνοκυπριακή πλευρά του μοντέλου των δύο κρατών και την εγκαθίδρυση κοινών επιτροπών για τη διαχείριση των φυσικών πόρων.
Σε αντάλλαγμα πρότεινε την ”επιστροφή” στην Ελληνική Κυπριακή πλευρά έως και έξι τοις εκατόν στο εδαφικό από το τριάντα-έξι τοις εκατόν, που κατέχει παράνομα η Τουρκία από την εισβολή του 1974.
Ο Ερσίν Τατάρ, μιλούσε σε συνέντευξη στη Βρετανική εφημερίδα Sunday Express, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός ζήτησε από τη Βρετανία να υποστηρίξει το μοντέλο λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και την έναρξη ”απευθείας πτήσεων” προς το κατεχόμενο τμήμα της νήσου.
Σε σχέση με το Κυπριακό, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι έχουν αποτύχει οι προσπάθειες, που καταβλήθηκαν τα τελευταία σαράντα-πέντε χρόνια για την επανένωση της νήσου υπό την ομπρέλα της ομοσπονδίας και πως μπορεί να λυθεί στη βάση δύο κρατών.
Και πρόσθεσε προκλητικά:
”Γάμος με το ζόρι δεν γίνεται στην Κύπρο.Είμαστε διαφορετικοί.Εμείς μιλούμε Τουρκικά, ενώ οι Ελληνοκύπριοι Ελληνικά.Είμαστε μουσουλμάνοι, ενώ εκείνοι είναι χριστιανοί. Η νέα γενιά δεν γνωρίζει καθόλου η μιά την άλλη.Ενα παιδί, που ήταν δέκα χρόνων το 1974, σήμερα είναι πενήντα-πέντε.Εχει εγγόνια.Είμαστε χωρισμένοι”.


Ο Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε ότι τώρα, που η Βρετανία είναι εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να κάμει τους Τουρκοκυπρίους ”πιο άνετους”, κατά την έκφρασή του, Αν αρχίσουν λεγόμενες απευθείας πτήσεις, συνέχισε, ιδιαίτερα από τη Βρετανία, τότε ο τουρισμός θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στη ”Βόρεια Κύπρο”, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της νήσου, και θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία του ψευδοκράτους.
Σημείωσε ότι περισσότερες από τριακόσιες χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ζουν στη Βρετανία και πως υπάρχουν πολλοί Βρετανοί, οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο.
”Αν υπάρξουν απευθείας πτήσεις, αυτό θα συμβάλει στην οικονομία μας, διότι θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά μας” είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Ισχυρισμοί Ατάκαν ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς το ψευδοκράτος.

Ο λεγόμενος υπουργός Συγκοινωνιών, Τόλγκα Ατάκαν, ισχυρίστηκε ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν παράνομες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Τόλγκα Ατάκαν δήλωσε ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται στη διαδικασία της οργάνωσης ”απευθείας πτήσεων” από το Λονδίνο.
Πρόσθεσε ότι το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και αρκετό καιρό και πως αναζητούν τρόπους για να ξεπεράσουν τα προβλήματα.
Πρόβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι ”έφθασαν στο σημείο να διοργανώσουν απευθείας πτήσεις προς το Λονδίνο μέσω δύο διαφορετικών αεροδρομίων.Οταν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, θα ενημερώσουμε το κοινό για το θέμα”.
Για τα έργα, που συνεχίζονται στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, ο λεγόμενος υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το φθινόπωρο.
Ο Τόλγκα Ατάκαν ισχυρίστηκε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι λεγόμενες απευθείας πτήσεις να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν προς τη Βρετανία, μόλις ολοκληρωθεί ο νέος τερματικός σταθμός στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.Το Λονδίνο έχει τονίσει πολλές φορές ότι δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης ”απευθείας πτήσεων” από τη Βρετανία προς το ψευδοκράτος.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τοπικής κατασκευής παρουσιάστηκε στην κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας.

Εγινε χθες βράδυ στην κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας, η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την ονομασία ”Γκιουνσέλ Β9”, από το λεγόμενο Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο δημιουργός του σχεδίου κατασκευής του αυτοκινήτου αυτού, ”πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου” του παράνομου Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής, Ιρφάν Σουάτ Γκιουνσέλ είπε ότι είναι περήφανος, που παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο Γκιουνσέλ.
Το Γκιουνσέλ, πρόσθεσε, είναι αποτέλεσμα ενός ονείρου πενήντα χρόνων και σκληρής εργασίας.
Η μαζική κατασκευή του αυτοκινήτου θα αρχίσει το 2021, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στην ”πανεπιστημιούπολη” του παράνομου Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής.
Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε ότι εντός του 2020 θα κατασκευασθούν διακόσια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Χθες βράδυ έγινε επίσης η παρουσίαση του δεύτερου μοντέλου Γκιουνσέλ τύπου J9.

Το καθεστώς της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ”συζήτησης στρογγύλης τραπέζης”, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Η Ενωση Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας, που οργάνωσε τη ”συζήτηση στρογγύλης τραπέζης” για την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το περασμένο Σάββατο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η συζήτηση.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, κατά τη συζήτηση υπήρξε συμφωνία ότι θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης.
Η κατεχόμενη πόλη, σημειώνεται, βρίσκεται εντός των λεγόμενων κυρίαρχων συνόρων της ”Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”, όπως αποκαλείται το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αλλά τα ακίνητα μπορεί να έχουν διαφορετικούς ιδιοκτήτες.
Η λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου, προστίθεται, έκαμε ένα ”ιστορικό βήμα” για λύση δύο κρατών και άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, στο πρόγραμμά της.
Υποστηρίζεται ότι το πιο κατάλληλο μέσο για αυτό το άνοιγμα, είναι η λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας, που έγινε αποδεκτή ως εσωτερικό ένδικο μέσο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, θα πρέπει να προβλέπεται το άνοιγμα της κατεχόμενης περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, σύμφωνα με το ”διεθνές δίκαιο” , λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των πρώην κατοίκων και των δικαιούχων πριν από το 1974.
Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, αναφέρεται, βάσει των οποίων δεν φαίνεται να είναι δυνατή η εγκαθίδρυση ενός δήθεν συνεταιρισμού στη βάση της ”πολιτικής κυρίαρχης ισότητας”, η κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα πρέπει να απαλλαγεί πλέον από του να είναι η ”αιχμάλωτη” της μη λύσης και το ζήτημα αυτό θα πρέπει να λυθεί με τρόπο, που θα είναι προς ”το συμφέρον της νήσου”, κυρίως της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.

Το κατοχικό καθεστώς είναι ”αποφασισμένο” να ανοίξει την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την Τουρκία, δηλώνει προκλητικά ο Ερσίν Τατάρ.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι η ψευδοκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την Τουρκία.
Επανέλαβε επίσης ότι το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία της ”Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ο Ερσίν Τατάρ μιλούσε χθες βράδυ, σε λεγόμενη προεκλογική συγκέντρωση στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Υποστήριξε πως μόλις ”εκλεγεί πρόεδρος” θα ακολουθήσει την πολιτική αυτή σημειώνοντας ότι ο περιφραγμένος τομέας θα συγχωνευθεί με τον ανοικτό, κατά την έκφρασή του, τομέα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.
Αυτό, πρόσθεσε, θα φέρει σημαντικά οικονομικά κέρδη για το ψευδοκράτος και θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες.

Ο Ερσίν Τατάρ προηγείται σε νέα δημοσκόπηση για τις παράνομες προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Σε νέα δημοσκόπηση, που διενήργησε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, η εταιρεία Γκεζιτζί, για τις παράνομες προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 ερχομένου Απριλίου, ο υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος πρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ, προηγείται με ποσοστό 36,2 %.
Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, που κατέρχεται ως ανεξάρτητος, επιδιώκοντας ”επανεκλογή”, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 29,3%.
Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν με ποσοστό 17,4%.
Ακολουθούν, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του Κόμματος του Λαού, ο οποίος κατέρχεται επίσης ως ανεξάρτητος, με ποσοστό 10,1% και ο υποψήφιος του Κόμματος των Εποίκων, Ερχάν Αρικλί με 6%.
Ο Αρικλί, καταζητείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια το 1996.

Ο Ερσίν Τατάρ, κερδίζει και τον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών, αν υπάρξει, με ποσοστό 47,7%, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί εξασφαλίζει 42,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Σε ερώτηση κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, το 78,7% απάντησε αρνητικά, ενώ το 80% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας.
Σε ερώτηση αν θα πρέπει να ανοίξει η κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το 84,4% απάντησε καταφατικά, ενώ το 3,4% υποστήριξε ότι η πόλη πρέπει να παραδοθεί στους Ελληνοκυπρίους.
Ποσοστό, 12,12%, απάντησε ότι η κατεχόμενη πόλη πρέπει να παραμείνει κλειστή.

Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες λεγόμενες υπηκοότητες παραχώρησε το κατοχικό καθεστώς το 2019 σε Τούρκους εποίκους.Περιμένουν άλλες δέκα χιλιάδες.

H λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, δήλωσε ότι το κατοχικό καθεστώς παραχώρησε λεγόμενη υπηκοότητα σε πέραν των έξι χιλιάδων Τούρκων εποίκων.
Σε συνέντευξη στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιγιαλόγ, η Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς είπε ότι το 2018 παραχωρήθηκαν δύο χιλιάδες τριακόσιες-δεκατέσσερις λεγόμενες υπηκοότητες και το 2019 τρεις χιλιάδες επτακόσιες.
Αποκάλυψε δε ότι περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Τούρκοι έποικοι περιμένουν αυτή την στιγμή για να ”αποκτήσουν” παράνομη υπηκοότητα.
Μόνον κατά τις πρώτες σαράντα ημέρες του 2020, είπε, υποβλήθηκαν εξακόσιες νέες αιτήσεις.