Category Archives: Κατεχόμενα

Ακόμη πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εντοπίστηκαν σήμερα ακόμη πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό.
Ο λεγόμενος υπουργός Υγείας Αλί Πιλλί, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα εξήντα-εννέα.
Εως χθες, σημείωσε, διενεργήθηκαν χίλια εκατόν-τρία τεστ και ότι τριάντα-τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, είκοσι-εννέα πήραν εξιτήριο και ένας ασθενής έχασε τη ζωή του.
Εν τω μεταξύ, η ψευδοκυβέρνηση αποφάσισε να παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες τα μέτρα, που είχε πάρει νωρίτερα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Μεταξύ άλλων, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις δέκα Απριλίου και αναβάλλονται όλες οι αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες έως την ίδια ημερομηνία.
Κλειστά παραμένουν και όλα τα σημεία εισόδου στο ψευδοκράτος έως τις έντεκα Απριλίου.
Μόνο οι ”πολίτες” του ψευδοκράτους, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους θα μπορούν να εισέλθουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Συνολικά έφθασαν τα πενήντα-έξι.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ανακοινώθηκαν σήμερα ακόμη εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, ανεβάζοντάς τα στα πενήντα-έξι.
Την ανακοίνωση, έκαμε ο λεγόμενος υπουργός Υγείας Αλί Πιλλί.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της υγείας των δύο Γερμανών τουριστών, που ήταν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
Και οι δύο είναι ηλικιωμένοι, ογδόντα και ενενήντα ετών, και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του παράνομου κρατικού νοσοκομείου στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Και οι δύο ασθενείς βρίσκονται στον αναπνευστήρα.

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Στα σαράντα-δύο ο συνολικός αριθμός.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εντοπίσθηκαν σήμερα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ανθρώπινες επαφές.
Εως τώρα, έχουν προσβληθεί, συνολικά, σαράντα-δύο άτομα.
Στο παράνομο κρατικό νοσοκομείο, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται δεκατρείς ασθενείς, οι οποίοι, όμως, δεν χρειάζονται εντατική φροντίδα ή αναπνευστική υποστήριξη, όπως ανακοίνωσε το ”νοσοκομείο”.
Η θεραπεία τους, σημειώνεται, συνεχίζεται κανονικά.

Ακόμη ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Στα τριάντα-εννέα ο συνολικός αριθμός.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εντοπίστηκε άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα τριάντα-εννέα.
Από τα μεσάνυχτα και για δεκατέσσερις ημέρες ημέρες το κατοχικό καθεστώς επέβαλε μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Ο λεγόμενος υπουργός Μεταφορών, Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί τουρίστες, που βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, εδώ και δύο εβδομάδες, θα αναχωρήσουν αύριο επιστρέφοντας στη χώρα τους, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Το πρώτο κρούσμα κορονοιού στα κατεχόμενα είχε εμφανισθεί σε Γερμανίδα τουρίστρια.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα, λόγω του κορωνοϊού, με προϋπολογισμό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Σε ανακοίνωση, η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στη Λευκωσία, αναφέρει ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης συντονίζεται μέσω συμφωνίας με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών-UNDP- και σε συνεργασία με διεθνή εμπειρογνώμονα στον τομέα της υγείας, τον συμπρόεδρο της δικοινοτικής επιτροπής για την υγεία και τοπικών φορέων.

Ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Βοήθεια στο ψευδοκράτος από την Αγκυρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εντοπίστηκε άλλο ένα άτομο θετικό στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε τριάντα-πέντε.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, το νέο κρούσμα αφορά Τουρκοκύπριο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με άτομο θετικό στον κορονοϊό.
Εν τω μεταξύ, η Αγκυρα αποστέλλει οικονομική βοήθεια προς το κατοχικό καθεστώς ύψους εβδομήντα-δύο εκατομμυρίων Τουρκικών λιρών, (11 εκατομμυρίων δολαρίων), για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Την αποστολή της βοήθειας ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Ο Φουάτ Οκτάϊ ανέφερε ότι οι Τουρκικές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για να βοηθήσουν την ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, με πακέτο παρόμοιο με το πακέτο οικονομικών μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Την περασμένη Τετάρτη, η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε δέσμη μέτρων ύψους εκατόν δισεκατομμυρίων Τουρκικών λιρών ( 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό.
Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ψευδοκράτος.

Στις έντεκα Οκτωβρίου οι παράνομες προεδρικές εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Οι παράνομες προεδρικές εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα διεξαχθούν στις έντεκα Οκτωβρίου.
Την ”απόφαση” πήρε χθες η ψευδοβουλή σε έκτακτη συνεδρία, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Σε περίπτωση κατά την οποία δεν αναδειχθεί νικητής στον πρώτο γύρο θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις δεκαοκτώ Οκτωβρίου.
Οι λεγόμενες προεδρικές εκλογές θα διεξάγονταν στις είκοσι-έξι Απριλίου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του κορονοιού.
Ο Μουσταφά Ακιντζί θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων έως τις έντεκα Οκτωβρίου.

Τέταρτος θάνατος στην Τουρκία από τον κορονοϊό.Στα τριακόσια-πενήντα-εννέα τα κρούσματα.

Ο τέταρτος θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφηκε χθες στην Τουρκία.Πρόκειται για γυναίκα, ογδόντα-πέντε ετών, όπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Ατσά, δήλωσε ψες ότι εκατόν-εξήντα-οκτώ από τους χίλιους -εννιακόσιους-ογδόντα-ένα ασθενείς, που εξετάστηκαν, κατά τις τελευταίες είκοσι-τέσσερις ώρες, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα τριακόσια-πενήντα-εννέα από τα εκατόν-ενενήντα-ένα, σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου διαγνώστηκαν χθες άλλα δεκατρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε τριάντα-τρία.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, δώδεκα από τα δεκατρία κρούσματα αφορούν Γερμανούς τουρίστες και ένα Τουρκοκυπρία, σύζυγο Τουρκοκυπρίου, που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.