Category Archives: Uncategorized

Απευθείας πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Σμύρνης αρχίζουν οι Τουρκικές Αερογραμμές από τις 29 Μαίου 2019.Στόχος η αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία.

images-turkish-airlines-images

Οι Τουρκικές Αερογραμμές, που εκτελούν δέκα πτήσεις την ημέρα από το Τελ Αβίβ στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν επιπρόσθετα απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς τη Σμύρνη.
Σύμφωνα με την Ισραηλινή οικονομική ιστοσελίδα Globes, οι πτήσεις αυτές αρχίζουν στις 29 ερχομένου Μαίου.
Οι Ισραηλινοί, σημειώνει, ταξιδεύουν ως επί το πλείστον με τις Τουρκικές Αερογραμμές για σύνδεση με πτήσεις για άλλους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά οι νέες αυτές πτήσεις θα είναι για επιβάτες, οι οποίοι σκοπεύουν να παραμείνουν στην Τουρκία.
Οπως αναφέρει η Globes, οι Τουρκικές Αερογραμμές θα εκτελούν τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς τη Σμύρνη με αεροσκάφη Airbus 320, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο.
Ενόψει, εξάλλου, των διακοπών του Πάσχα, προσθέτει, οι Τουρκικές Αερογραμμές θα αρχίσουν στις 31 Μαρτίου πέντε απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς την Αττάλεια με στόχο και πάλι τους Ισραηλινούς τουρίστες.

images-cyprus-turkey-map-images
Σύμφωνα με την Ισραηλινή ιστοσελίδα, η Αγκυρα αναμένει οι Ισραηλινοί τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα, ύστερα από απουσία πολλών χρόνων, λόγω της διακοπής των διπλωματικών και άλλων σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία.
Εκτός των Τουρκικών Αερογραμμών, πτήσεις από και προς το Ισραήλ εκτελούν άλλες δύο Τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, η Πήγασος και η Ατλας Γκλόμπαλ.

Το εξήντα-επτά τοις εκατόν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θεωρεί ότι είναι αδύνατη η ομοσπονδία.Ερευνα λεγόμενου υπουργείου Οικονομικών.

images occupied Nicosia images

Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε το λεγόμενο υπουργείο Οικονομικών, η πλειοψηφία των ατόμων, που ζουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πιστεύουν ότι η ομοσπονδία δεν είναι δυνατή ως λύση του Κυπριακού.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γκιουνές, σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή ομοσπονδιακής λύσης, 32, 1 % απάντησε ”σίγουρα δεν είναι δυνατή”, 25 % απάντησε ”δεν είναι δυνατή”, 16,6 % απάντησε ”δεν γνωρίζω αν είναι δυνατή”, 21 % απάντησε ”είναι δυνατή” και 0,8% δεν απάντησε.
Σε ερώτηση για την πρώτη τους επιλογή για λύση του Κυπριακού, οι απαντήσεις ήταν οι εξής : ”Ενωμένοι υπό την Κυπριακή Δημοκρατία” 5,6 %, ”Ομοσπονδιακή Κύπρος αποτελούμενη από δύο ιδρυτικές επαρχίες” 17, 3 %, ”Δεν έχω γνώμη για το μοντέλο λύσης” 16, 4 %, ”Ομοσπονδιακή λύση αποτελούμενη από δύο ιδρυτικά κράτη” 28, 7 %, ”αναγνωρισμένη ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” 29, 5 % και ”δεν απαντώ” 2,6 %.

images-settlers-occup-cypr-images

Σε ερώτηση ποια θεωρούν ως χώρα τους, απάντησαν :
”Ολόκληρη την Κύπρο” 23,8 %, ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” 40, 8 %, ”Τουρκία” 3,9 %, ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου και Τουρκία” 31, 5 %.
Σε ερώτηση για τη γνώμη τους σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, απάντησαν : ”Είναι ένωση στην οποία θα πρέπει να είμαστε τμήμα” 45, 8 %, ”θα είναι καλό να γίνουμε μέρος της, αλλά έχουμε κάποιες αμφιβολίες” 23, 7 %, ”δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουμε μέρος της” 9, 4 %, ”πρέπει οριστικά να γίνουμε τμήμα της” 18 % και ”δεν έχω καμμιά άποψη” 3, 2 %.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάθμισαν ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία.

images-konstantinoupolis-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων, του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναβάθμισε  την ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία σε ”Επίπεδο Τρία :Επανεξέταση Ταξιδίου”, παραθέτοντας αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων και αυθαίρετων κρατήσεων.
Σύμφωνα με την Αμερικανική ιστοσελίδα Travel Pulse, με την προειδοποίηση επισημαίνονται ειδικές περιοχές κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ ως οι πιο επικίνδυνες, χαρακτηρίζοντας τις ”Επίπεδο τέσσερα :Μην ταξιδεύετε”.
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ αφήνει να νοηθεί ότι τρομοκρατικές ομάδες σε αυτές τις περιοχές σχεδιάζουν να διενεργήσουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.
Στην ταξιδιωτική οδηγία αναφέρονται τα εξής :
” Οι [Τουρκικές] δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει και φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, περιλαμβανομένων υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών, για ισχυρισμούς για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι βασίζονται σε ελάχιστα ή μυστικά αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και δικαιολογίες, που φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα.
Υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών, εξάλλου, έχουν υποβληθεί σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, που τους παρεμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία.
Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις, οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί ρητώς από την Τουρκική κυβέρνηση, καθώς και η άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση, περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να οδηγήσουν σε σύλληψη”.

”Πόσοι είναι οι Τούρκοι [έποικοι], που ζούν στην Κύπρο[κατεχόμενο τμήμα] ?” Αρθρο στη Γενί Ντουζέν.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ” Ποιος είναι ο αριθμός των Τούρκων, που ζουν στην Κύπρο [κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου]”, ο αρχισυντάκτης της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Γενί Ντουζέν, Τσενκ Μουτλουγιακαλί, γράφει σε άρθρό του ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε σε ερώτηση, που του υποβλήθηκε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση από την Τουρκική αντιπολίτευση, σε σχέση με τον αριθμό των Τούρκων πολιτών, που ζουν στο εξωτερικό.
Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει ότι το θέμα του αριθμού των Τούρκων πολιτών, οι οποίοι ζουν στην Κύπρο [ έποικοι] δεν συζητήθηκε και ούτε δόθηκε προσοχή στο ζήτημα αυτό.
” Ο Τσαβούσογλου απάντησε στην ερώτηση ( για τους Τούρκους πολίτες που ζούν στο εξωτερικό ).Εδωσε αριθμούς για 153 χώρες.Αλλά η Κύπρος δεν ήταν μεταξύ των χωρών αυτών.
Ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου !
Για παράδειγμα στη Γερμανία, υπάρχουν δύο εκατομμύρια Τούρκοι [Μουσουλμάνοι] πολίτες, στη Γαλλία υπάρχουν επτακόσιες χιλιάδες.Ακόμη και στον Ισημερινό υπάρχουν εκατόν Τούρκοι.Στην Αιθιοπία δύο χιλιάδες και στις Ηνωμένες Πολιτείες τριακόσιες χιλιάδες.
Λοιπόν τι γίνεται με την Κύπρο ? Δεν υπάρχουν !
Αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός δεν είναι γνωστός ή επειδή η Κύπρος δεν θεωρείται ( χώρα ) στο εξωτερικό ? Είμαι απλώς περίεργος.Η μήπως επειδή δίσταζαν γιατί ( οι Τούρκοι πολίτες ) είναι περισσότεροι από τον τοπικό πληθυσμό ?” γράφει ο Μουτλουγιακαλί.

images Settlers Occup Cypr images
Σχολιάζοντας το άρθρο του Μουτλουγιακαλί, ο εκδότης της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ, γράφει ότι εξής :
” Τι παράξενες ερωτήσεις υποβάλλετε …Ενώ ο αριθμός των Τούρκων πολιτών, που ζουν στην Κύπρο [κατεχόμενο τμήμα] δεν ανακοινώθηκε, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών, που ζουν στο εξωτερικό ανακοινώθηκε…Είναι αυτή ερώτηση ? Η Κύπρος αποτελεί εξωτερικό για την Τουρκία ? Φαίνεται ότι πραγματικά δεν έχετε αντιληφθεί…Σας λέουν Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου…Ακόμη δεν το έχετε αντιληφθεί…” γράφει ο Σενέρ Λεβέντ.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Προϋπόθεση για τους όρους αναφοράς η αποδοχή της πολιτικής ισότητας, δηλώνει ο Μουσταφά Ακκιντζιή.Νέα Συνάντηση με Τζέην Χολ Λουτ.

images Lute Akinci North-Cyprus-News-Lute-meets-Akinci

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, επισήμανε στην ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ για την Τουρκοκυπριακή πλευρά η αποδοχή της πολιτικής ισότητας δίδοντας διάφορα παραδείγματα για τη σημασία της θέσης του αυτής.
Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακκιντζιή, Μπαρίς Μπουρτζιού, μετά και τη λήξη της απογευματινής συνάντησης της Τζόεν Χολ Λουτ με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε πως η υποχώρηση πρωτίστως από την πολιτική ισότητα, αλλά και από τις συμφωνίες στις οποίες υπήρξε κατάληξη μέχρι σήμερα, δεν θα προσφέρει υπηρεσία προς την κατεύθυνση της έναρξης της διαδικασίας.
Ανέφερε επίσης ότι ο Μουσταφά Ακκιντζιή συνέχισε τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την Τζέην Χολ Λουτ για τη δημιουργία κοινού εδάφους, ”παραμένοντας δεσμευμένος στις συμφωνίες του παρελθόντος”.
Σημείωσε ακόμη ότι σε οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέση πλειοψηφίας–μειοψηφίας.
Και πρόσθεσε :
”Η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις είναι βασική. Η αφοσίωση σε αυτή την αρχή είναι αναπόφευκτη για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι όροι αναφοράς”.

images Baris Bourtzu Occup    baris-burcu_555ad521
Ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι τις επόμενες ημέρες ο Μουσταφά Ακκιντζιή θα συναντηθεί με τη λεγόμενη κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συγκαλέσει συνεδρία της ψευδοβουλής για να ενημερώσει τα μέλη τους.
Στη δήλωση δεν γίνεται καμμιά αναφορά σε συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
Η συνάντηση Λουτ-Ακκιντζιή διήρκεσε δύο ώρες, σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν.

Δεν χρειάζεται νέα θεολογική σχολή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δηλώνει ο Τζεμάλ Οζιγκίτ.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης

Ο λεγόμενος υπουργός Παιδείας Τζεμάλ Οζιγκίτ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα θεολογική σχολή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σε δηλώσεις στον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Τζεμάλ Οζιγκίτ σημείωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν ηγέρθη το θέμα λειτουργίας δεύτερης θεολογικής σχολής στα κατεχόμενα και πως δεν θα ήταν ορθό να εγγραφεί το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.
”Το άνοιγμα νέας θεολογικής σχολής δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξή μας” ανέφερε και πρόσθεσε :
” Αυτή η χώρα χρειάζεται σχολεία.Χρειάζεται επειγόντως νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στην Κερύνεια.
Είναι έτοιμα τα σχέδια και έτοιμοι οι χώροι, όπου θα κατασκευαστούν.
Είναι απαραίτητα επίσης δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στην περιοχή Κέρμια στον Αγιο Δομέτιο.
Στο Τρίκωμο χρειάζεται κολλέγιο και σχολείο στην Αμμόχωστο.

images Hala Sultan Mia Milia mia-milia-mosque-2
Συνεπώς, το άνοιγμα νέας θεολογικής σχολής δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξή μας”.
Αναφερόμενος στη θεολογική σχολή Χαλά Σουλτάν, ο Τζεμάλ Οζιγκίτ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη μερικά προβλήματα από την ίδρυσή της.
Σημείωσε ότι η θεολογική σχολή ανήκει στο ”κράτος” και δεν θα κλείσει, αλλά θα ασκείται έλεγχος και θα γίνεται διαχείριση από τη λεγόμενη κυβέρνηση.
”Η πορεία μας είναι η επιστημονική, δημοκρατική και κοσμική εκπαίδευση” κατέληξε.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Ο αγωγός TurkishStream θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2019.Θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας και Ουγγαρίας.Δηλώσεις Πούτιν.

images-russia-turkey-new-pipeline-gas-images

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο αγωγός TurkishStream θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2019.
Ο αγωγός, που θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο, αποτελείται από δύο γραμμές μήκους 930 χιλιομέτρων η κάθε μιά με χωρητικότητα 15.75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Θα περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία και θα επεκτείνεται περαιτέρω στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με γειτονικές χώρες και από εκεί στην Ευρώπη.
Η πρώτη γραμμή του αγωγού TurkishStream προορίζεται για εφοδιασμό της αγοράς της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη θα εφοδιάζει τις αγορές των χωρών της νότιας και της νοτιανατολικής Ευρώπης.
Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Γκάζπρομ διερευνά διάφορες επιλογές σε σχέση με την περαιτέρω μεταφορά του Ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού TurkishStream στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη στις εφημερίδες της Σερβίας Πολίτικα και Βεσέρνιζ Νοβόστι, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι.
Μιά από τις επιλογές, πρόσθεσε, είναι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας και Ουγγαρίας στον ενεργειακό κόμβο φυσικού αερίου στο Μπάουμγκαρτεν, της Αυστρίας.

images Blue Stream Russia Turkey     αρχείο λήψης
Σε αυτήν την περίπτωση, συνέχισε, η Σερβία δεν θα χρησιμοποιεί μόνο το Ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά θα διευκολύνει και τη διαμετακόμισή του.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι αυτό θα ωφελήσει σημαντικά την οικονομία της Σερβίας, θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα και γενικότερα, στην κεντρική και τη νοτιανατολική Ευρώπη.
Τελική απόφαση, πρόσθεσε, θα ληφθεί ανάλογα με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

images Putin Alone   images
Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία χρειάζεται εγγυήσεις ότι τα σχέδια για την επέκταση του αγωγού TurkishStream δεν θα αποτραπούν από αυθαίρετη, κατά την έκφρασή του, πολιτική απόφαση εκ μέρους των Βρυξελλών.

Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή