Author Archives: cmathopoulos

1,041 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Τουρκία κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.Και ακόμη 22 νεκροί.

Στην Τουρκία, εντοπίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ακόμη χίλια σαράντα-ένα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, φθάνοντας συνολικά σχεδόν τις διακόσιες εννέα χιλιάδες.
Σύμφωνα με την Τουρκική κρατική τηλεόραση, την ίδια χρονική περίοδο απεβίωσαν ακόμη είκοσι-δύο άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε χιλιάδες διακόσιους-ογδόντα-δύο.

Στην Τουρκία αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ.Οι Ευρω-Τουρκικές σχέσεις και περιφερειακά θέματα στο επίκεντρο των συνομιλιών του, σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Ενωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη εργασίας.
Σε ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι οι συνομιλίες του Ευρωπαίου αξιωματούχου θα καλύψουν τις Ευρω-Τουρκικές σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, θα συζητηθούν διεξοδικά, όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά θέματα, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.
Οι συνομιλίες του Ζοζέπ Μπορέλ θα διεξαχθούν υπό το φως των συζητήσεων, που είχε πρόσφατα στην Ελλάδα και την Κύπρο και την υποστήριξη, την οποία εξέφρασε προς τις δύο χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διαφορές τους με την Τουρκία.
Σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο θα εγερθούν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκωσία, αφού πέταξε με ελικόπτερο στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και είδε τις παραβιάσεις της Τουρκίας σε αυτήν.


Θα συζητηθούν επίσης οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και η κατάσταση στον Εβρο, θέματα για τα οποία ενημερώθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Ζοζέπ Μπορέλ θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον οποίο θα δώσει κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.Θα έχει επίσης συναντήσεις με άλλους Τούρκους ανώτερους αξιωματούχους περιλαμβανομένου του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

1, 148 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Τουρκία και 19 νέοι θάνατοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στην Τουρκία, εντοπίστηκαν κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ακόμη χίλια εκατόν-σαράντα-οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε διακόσιες-πέντε χιλιάδες επτακόσια-πενήντα-οκτώ.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν άλλοι δεκαεννέα θάνατοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε χιλιάδες διακόσιους-είκοσι-πέντε.

Απροσδόκητη επίσκεψη Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη της Λιβύης.Ερωτηματικά για το στόχο της.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποίησε σήμερα απροσδόκητη επίσκεψη στην Τρίπολη της Λιβύης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Τουρκικού Επιτελείου, στρατηγό Γκιουλέρ.
Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες, η επίσκεψη Ακάρ πιθανόν να έχει σχέση με τις προετοιμασίες για την επιχείρηση ανακατάληψης της Σύρτης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ.
Το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, μετέδωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας ανασκόπησε ”τις δραστηριότητες, που βρίσκονται σε εξέλιξη βάσει του μνημονίου κατανόησης, που υπέγραψαν η Τουρκία και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης”.
Ακάρ και Γκιουλέρ πήγαν στα γραφεία της Διοίκησης για Συνεργασία σε θέματα Αμυνας και Ασφάλειας και Κατάρτισης, που συστάθηκε στο πλαίσιο του λεγόμενου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.
Τον Νοέμβριο του 2019, Αγκυρα και Τρίπολη υπέγραψαν δύο λεγόμενα μνημόνια, ένα για στρατιωτική συνεργασία και άλλο για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Τουρκίας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην Τουρκία, την ερχόμενη εβδομάδα ο Ζοζέπ Μπορέλ.Θα συζητήσει και τα Ελληνο-Τουρκικά, το Κυπριακό και τις Τουρκικές προκλήσεις σε Εβρο, Αιγαίο και Κύπρο.

Ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, θα επισκεφθεί την Τουρκία μεταξύ έξι και επτά Ιουλίου.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα, σύμφωνα με την Τουρκική κρατική τηλεόραση.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ θα έχει επαφές στη διάρκεια των οποίων θα συζητήσει μεταξύ άλλων τα Ελληνο-Τουρκικά, το Κυπριακό και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στον Εβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο.
Σύμφωνα με την TRT, λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των επαφών του Ευρωπαίου αξιωματούχου θα ανακοινωθούν αργότερα.
Σημεώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα των Ευρω-Τουρκικών σχέσεων.


Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου είχε συνομιλίες για την κατάσταση ων Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων με την έξαρση των προκλήσεων της Αγκυρας σε Αιγαίο και Εβρο καθώς και για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης η οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Τουρκία και για αυτό το λόγο, σημείωσε, ”πρέπει να έλθουμε σε επαφή με τη χώρα αυτή και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη”.


Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, την οποία οι Βρυξέλλες καταδικάζουν.

1,186 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία.Ξεπέρασαν τις 200, 000.100,000 εντοπίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Τουρκία, εντοπίστηκαν χίλια εκατόν-ογδόντα-έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε διακόσιες-δύο χιλιάδες διακόσια-ογδόντα-τέσσερα.
Οπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν ακόμη δεκαεπτά θάνατοι φθάνοντας συνολικά τις πέντε χιλιάδες εκατόν-εξήντα-επτά.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, δήλωσε ότι τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη.Ακολουθούν, η Αγκυρα, η Γκαζάντιεπ, το Ικόνιο και η Προύσα.

Δύο νέα κρούσματα από κορονοϊό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Αφορούν άτομα, που έφθασαν από Τουρκία και Καζακστάν.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εντοπίστηκαν σήμερα δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε εκατόν-έντεκα τον συνολικό αριθμό τους.Τέσσερα άτομα έχουν αποβιώσει έως σήμερα.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, τα κρούσματα αφορούν ένα άτομο, που ήρθε από την Τουρκία και ένα από το Καζακστάν.
Ο λεγόμενος υπουργός υγείας Αλί Πιλί δήλωσε ότι επειδή το Καζακστάν είναι στην κατηγορία Γ , ο επιβάτης ήταν σε απομόνωση και μόλις το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν θετικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Σε νοσοκομείο, πρόσθεσε, μεταφέρθηκε και ο Τούρκος, που έφθασε από την Τουρκία και άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του.
Οπως μετέδωσε ο παράνομος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Μπαϋράκ, ο λεγόμενος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έγιναν συνολικά οκτακόσιες-τρεις διαγνωστικές εξετάσεις για κορονοϊό σε επιβάτες, που έφθασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, από τις οποίες τετρακόσιες-τριάντα-τέσσερις έχουν ολοκληρωθεί και τριακόσιες-εξήντα-εννέα βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία ολοκλήρωσης.